Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom izvođenja manevra prizemljenja helikoptera MI 171 HRZ i PZO-a na stajanci Zračne baze Zemunik danas prijepodne je ozlijeđen je dočasnik - tehničar helikoptera, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.


MORH navodi kako je do nesreće došlo tijekom navođenja helikoptera na stajanku, kada je tehničar-član posade iskočio iz helikoptera te je zbog ozljede skočnog zgloba pao na pistu.

Tom prilikom zadobio je tjelesne ozljede - puknuće zdjelice i napuknuće desne ruke i skočnog zgloba. Ozlijeđenom pripadniku 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO prva pomoć pružena je na mjestu događaja, a zatim je prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je zadržan na daljnjoj bolničkoj obradi. Zbog složenosti ozljede, razmatra se potreba prevoženja u bolnicu u Zagrebu.

Vezani članci Ivana Pezo Moskaljov Problemi s helikopterima: Ministar Krstičević kaže da vjeruje onima koji ih održavaju, ali predsjednica je ljutita Sumnjiv remont zrakoplova u Rusiji - 1 O poteškoćama helikoptera nakon remonta u Rusiji svi šute. Za probleme nije znala ni predsjednica

>>  Na vojnoj vježbi ozlijeđena dva pripadnika Oružanih snaga RH

U tijeku je istraga o okolnostima događaja i ozljeđivanja pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ozlijeđeni dočasnik - tehničar HRZ i PZO-a, dio je namjenskih organiziranih snaga uključenih u međunarodnu vojnu vježbu Jackal Stone 12. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook