Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tea: Pobjegla sam zbog jedinica iz kemije i biologije, a Barbara mi je bila podrška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U emisiji '10 do 8' nestala Tea Fat Mirjani Hrgi rekla je kako je od kuće pobjegla zbog škole, odnosno zbog jedinica iz kemije i biologije. Na pitanje misli li da je to dovoljan razlog da bježi od kuće, Tea je rekla kako joj se sada čini da nije i da time nije ništa riješila.

- Pobjegla sam zbog škole, ocjena, svega, imam dvije jedinice, iz biologije i kemije. Ideja je bila moja, a Barbara je išla sa mnom da bude uz mene, kao podrška, rekla je Tea.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Slika nije dostupna Teme iz '10 do 8' u redovnom dijelu Dnevnika Nove TV

Tea kaže kako se nije željela javiti majci da ne bi plakala, kao što su plakale Barbara i njezina majka kad joj se Barbara javila. Kuća u kojoj su boravile potpuno je uništena u ratu, bez ikakvih uvjeta za život.

>> Pronađene Tea i Barbara, skrivale su se u napuštenoj kući kod Vinkovaca 

- Smrzavale smo se, bilo nam je užasno hladno, imale smo samo par deka na kojima smo spavale, bez vode. Bojale smo se, pogotovo po noći pa smo znali dio noći biti budne, a onda spavati malo po danu, otkrila je Tea uvjete u kojima su boravile.

Pomagali su im, kaže, prijatelji i to stariji, pripadnici 1. razreda srednje škole. Donosili su im hranu i druge potrepštine. Poseban problem bilo je Barbarino zdravstveno stanje. Barbara boluje od astme.

- Bojale smo se napada astme, a u toj je prostoriji užasna vlaga i prašina, pa smo ju prozračivale preko dana, objašnjava Tea.

Na pitanje što su radile po cijele dane, Tea je rekla da su pričale, zabavljale se, čak i pjevale. Prijatelji su im donosili čak i ispisane tekstove s portala, tako da su znale da su u središtu medijske pozornosti i da ih svi traže.

- Iznenadila sam se kad su nas našli. Odjednom su neki ljudi upali u kuću, uplašile smo se jer nismo znale što je. Bili su to policajci.

Na pitanje bi li to nakon svega što je bilo tako nešto ponovila, Tea je rekla da ne bi, da se ne misli više smrzavati u srušenoj kući.

Njezina majka, pak, rekla je da se nada da joj je ovo dobra pouka za ubuduće.

Cijeli razgovor s Teom, njezinom majkom i sestrom te mišljenje stručnjaka o bijegu djece od kuće, pogledajte u video dodatku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene