Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tanker Pomer, Uljanik plovidbe vrijedan 37 milijuna dolara napokon je u riječkom Trećem maju predan vlasniku.


Četiri mjeseca trajalo je natezanje oko cijene broda između 3. maja i naručitelja Uljanik plovidbe. Zbog tog su natezanja skoro završili na arbitraži u Londonu. Tanker Pomer je ugovoren u vrijeme najveće krize u brodogradnji prije dvije godine - za što su zaslužni  tadašnji premijer Sanader i ministar Polančec. Tanker na kojem se danas napokon zavijorila hrvatska zastava i uskoro će na prvo putovanje dio je državnog Programa subvencioniranja proizvodnje brodova u hrvatskim brodogradilištima za domaće brodare. 

Vezani članci Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro" Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Horvat: Još čekamo povratnu informaciju o brodogradilištima Uljanik i 3. maj iz Kine

 

 

'Uvjeren sam da znanje, onaj najbitniji segment u brodogradilištu je nesporan i da se tu grade vrhunski brodovi i to je razlog zašto smo se opredijelili za hrvatske brodove. Ono što Hrvatskoj brodogradnji nedostaje je više ugovora ali isto tako i uvjeti koji su identični onima u drugim zemljama svijeta', istaknuo je Dragutin Pavletić, predsjednik Uprave Uljanik plovidbe.