Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman za prvo putovanje

Tanker Pomer napokon predan Uljanik plovidbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tanker Pomer, Uljanik plovidbe vrijedan 37 milijuna dolara napokon je u riječkom Trećem maju predan vlasniku.

Četiri mjeseca trajalo je natezanje oko cijene broda između 3. maja i naručitelja Uljanik plovidbe. Zbog tog su natezanja skoro završili na arbitraži u Londonu. Tanker Pomer je ugovoren u vrijeme najveće krize u brodogradnji prije dvije godine - za što su zaslužni  tadašnji premijer Sanader i ministar Polančec. Tanker na kojem se danas napokon zavijorila hrvatska zastava i uskoro će na prvo putovanje dio je državnog Programa subvencioniranja proizvodnje brodova u hrvatskim brodogradilištima za domaće brodare. 

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Slika nije dostupna Peh vrijedan 22 milijuna eura 3. maj: Nijemcima napravili brod, a ovi odustali

 

 

'Uvjeren sam da znanje, onaj najbitniji segment u brodogradilištu je nesporan i da se tu grade vrhunski brodovi i to je razlog zašto smo se opredijelili za hrvatske brodove. Ono što Hrvatskoj brodogradnji nedostaje je više ugovora ali isto tako i uvjeti koji su identični onima u drugim zemljama svijeta', istaknuo je Dragutin Pavletić, predsjednik Uprave Uljanik plovidbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene