Taksisti iz cijele Hrvatske prosvjedovali su u srijedu u Zagrebu protiv Ubera. Tijekom dana razgovarali su s resornim državnim tajnicima te došli do dogovora oko primjene zakona, prekinuli štrajk i odlučili idućih dana provjeriti hoće li se dogovor poštivati.


Taksisti diljem Hrvatske nezadovoljni su činjenicom što vozači Ubera posluju ilegalno, suprotno važećim pozitivnim propisima RH. Stoga su tijekom srijede održali štrajk i blokirali promet u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici.

Vezani članci Amela Čilić U Francuskoj najavljen najveći štrajk dosad. Reporterka Dnevnika Nove TV iz Pariza: "Očekuje se da će cijela zemlja stati" Prosvjed u Varaždinu Djelatnicima hitne pomoći prekipjelo zbog ravnatelja: "Hitna ne može štrajkati, sanitet može. Ako budu daljna odgađanja ići ćemo u štrajk."

"I taksisti i ostali prijevoznici su tijekom dana krenuli u Zagreb. No, nakon razgovora s nizom državnih tajnika dogovorili smo zajednički stav da zakon mora biti isti za sve. U idućih desetak dana očekujemo pomake", rekao nam je Božo Miletić, predsjednik Sekcije taksi prijevoznika Hrvatske obrtničke komore.

Poručio je kako je promet normaliziran, kako su se maknuli s ulica i kako je sve prohodno. "Ispričavam se svima onima koji su bili nekako oštećeni, no nakon dvije godine mučenja s neprovođenjem zakona nismo imali što drugo napraviti", rekao je Miletić o prosvjedu na kojem se okupilo oko tisuću ljudi.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju