Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena posada zrakoplova

Tajland: Zaplijenjeno 35 tona oružja, posada zrakoplova uhićena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandske snage sigurnosti zaplijenile su 35 tona oružja i uhitile pet članova posade zrakoplova koji se prinudno spustio u zračnoj luci u Bangkoku, priopćio je glasnogovornik vlade Panitan Wattanayankorn.

On je kazao da je akcija izvršena nakon što je zrakoplov sletio u zračnu luku Don Muang kako bi natočio gorivo, a dužnosnici su ušli u zrakoplov i našli oružje, rekao je Panitan dodajući kako su petorica članova posade, jedan iz Bjelorusije i četiri iz Kazahstana, uhićeni na temelju odredaba međunarodnog prava u slučaju krijumčarenja oružja. Zaplijenjeno oružje, među kojim desetine protuzračnih raketobacača i velika količina minobacača, premješteno je u skladište tajlandskih oružanih snaga u Nakhon Sawanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

Predstavnik tajlandskih zračnih snaga Montol Suchokor rekao je da je zrakoplov ruske proizvodnje poletio iz Pjongjanga u Sjevernoj Koreji. Pretražen je nakon što su američke obavještajne službe obavijestile tajlandske službe. Mediji neslužbeno prenose da je oružje bilo namijenjeno Sri Lanki i da je ovo bila jedna od redovnih isporuka koje je taj zrakoplov dostavljao u regiji. ‘Ono što ja mogu reći jest da je to bio čarter let i da je zrakoplov iz jedne istočnoeuropske države’, kazao je glasnogovornik vlade Panitan Wattanayankorn. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene