Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajlandske snage sigurnosti zaplijenile su 35 tona oružja i uhitile pet članova posade zrakoplova koji se prinudno spustio u zračnoj luci u Bangkoku, priopćio je glasnogovornik vlade Panitan Wattanayankorn.


On je kazao da je akcija izvršena nakon što je zrakoplov sletio u zračnu luku Don Muang kako bi natočio gorivo, a dužnosnici su ušli u zrakoplov i našli oružje, rekao je Panitan dodajući kako su petorica članova posade, jedan iz Bjelorusije i četiri iz Kazahstana, uhićeni na temelju odredaba međunarodnog prava u slučaju krijumčarenja oružja. Zaplijenjeno oružje, među kojim desetine protuzračnih raketobacača i velika količina minobacača, premješteno je u skladište tajlandskih oružanih snaga u Nakhon Sawanu.

Vezani članci Pijavica Pijavica se pojavila iz vedra neba i počela sijati kaos u malom mjestu Slika nije dostupna Prijeti im i zatvor: Upali na koronaparty na plaži pa uhitili više od 100 ljudi, većinom stranaca

Predstavnik tajlandskih zračnih snaga Montol Suchokor rekao je da je zrakoplov ruske proizvodnje poletio iz Pjongjanga u Sjevernoj Koreji. Pretražen je nakon što su američke obavještajne službe obavijestile tajlandske službe. Mediji neslužbeno prenose da je oružje bilo namijenjeno Sri Lanki i da je ovo bila jedna od redovnih isporuka koje je taj zrakoplov dostavljao u regiji. ‘Ono što ja mogu reći jest da je to bio čarter let i da je zrakoplov iz jedne istočnoeuropske države’, kazao je glasnogovornik vlade Panitan Wattanayankorn. (Hina)