Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović osvrnuo se na Sutrašnji posjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru.


Josipović je izjavio da će Tadićev posjet biti snažan novi poticaj razvoju dobrih odnosa Hrvatske i Srbije.

Vezani članci Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...'' Damir Maduna SDP predstavio kandidata za gradonačelnika Vukovara: Podržavao HDSSB i Živi zid, bio i protiv dvojezičnih ploča

Tadićev posjet od početka je planiran zajedno s Vladom, postavljeni su solidni temelji što se želi s tim posjetom i to će biti važan događaj u političkom životu, rekao je Josipović istaknuvši kako je tu 'riječ o simbolici, ali simbolici koja puno znači'.

Posebno mi je drago što na političkoj sceni postoji konsenzus u vladajućoj koaliciji i kod glavnih oporbenih stranaka o potrebi takva susreta, a samom događaju će prisustvovati članovi više stranaka, naglasio je Josipović.

>> 'Ako riješimo pitanje jednog branitelja učinili smo korak naprijed'

>> Mesić: Pozdravljam Tadićev dolazak u Vukovar

Predsjednik Republike Srbije sutra će u nazočnosti hrvatskog predsjednika, položiti vijence hrvatskim žrtvama na Ovčari, gdje je u studenom 1991. ubijeno i u masovnoj grobnici pokopano 200 branitelja i civila, te civilnim žrtvama u Paulin Dvoru, gdje je u prosincu 1991. ubijeno 18 osoba srpske i jedna mađarske nacionalnosti.

U Vukovaru će se sastati s predstavnicima obitelji Hrvata nestalih tijekom Domovinskog rata, a tom će sastanku nazočiti i premijerka Jadranka Kosor te će se sastati s predstavnicima lokalne srpske zajednice. (Hina)