Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović o susretu u Vukovaru

'Tadićev dolazak je simbolika, ali simbolika koja puno znači'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović osvrnuo se na Sutrašnji posjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru.

Josipović je izjavio da će Tadićev posjet biti snažan novi poticaj razvoju dobrih odnosa Hrvatske i Srbije.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Tadićev posjet od početka je planiran zajedno s Vladom, postavljeni su solidni temelji što se želi s tim posjetom i to će biti važan događaj u političkom životu, rekao je Josipović istaknuvši kako je tu 'riječ o simbolici, ali simbolici koja puno znači'.

Posebno mi je drago što na političkoj sceni postoji konsenzus u vladajućoj koaliciji i kod glavnih oporbenih stranaka o potrebi takva susreta, a samom događaju će prisustvovati članovi više stranaka, naglasio je Josipović.

>> 'Ako riješimo pitanje jednog branitelja učinili smo korak naprijed'

>> Mesić: Pozdravljam Tadićev dolazak u Vukovar

Predsjednik Republike Srbije sutra će u nazočnosti hrvatskog predsjednika, položiti vijence hrvatskim žrtvama na Ovčari, gdje je u studenom 1991. ubijeno i u masovnoj grobnici pokopano 200 branitelja i civila, te civilnim žrtvama u Paulin Dvoru, gdje je u prosincu 1991. ubijeno 18 osoba srpske i jedna mađarske nacionalnosti.

U Vukovaru će se sastati s predstavnicima obitelji Hrvata nestalih tijekom Domovinskog rata, a tom će sastanku nazočiti i premijerka Jadranka Kosor te će se sastati s predstavnicima lokalne srpske zajednice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene