Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovar puno očekuje od Tadića

'Jednu iskrenu ispriku, a ne s figom u džepu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić u prvoj polovici studenoga dolazi u Vukovar, potvrdio je to, na upit Nove TV, predsjednik Ivo Josipović.

Povijesni posjet od kojega Vukovarci puno očekuju, inicirao je njihov gradonačelnik pozvavši Borisa Tadića u grad heroj na kavu. Otkako si je povisio plaću, vukovarski gradonačelnik primio se dodatnog posla. S gostima obilazi Vukovar, a među njima bi rado vidio i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. 'Mislim da bi to u političkom smislu bila točka na 'i' odnosa između Hrvatske i Srbije, a to nam treba da idemo naprijed', smatra gradonačelnik Željko Sabo.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Od toga posjeta mnogo očekuju i sami Vukovarci. 'Jedna iskrena isprika s njegove strane, a ne s figom u džepu, kako to inače rade', rekao je jedan Vukovarac. Tadićev posjet gradu na Dunavu otvorio bi i neka 19 godina 'usidrena' pitanja. 'Braniteljske udruge puno očekuju od tog susreta gdje ćemo izložiti problem zatočenih i nestalih', rekao je Sabo.

1024 osobe iz rata još uvijek nisu pronađene. Mučna potraga za njima je bez rezultata. 'Ne znam što može promijeniti, ali bitno je da pokaže gestu i prizna da su tu bile žrtve rata', dodao je jedan Vukovarac. Dolazak u Vukovar važan je i zbog pogranične suradnje, ali i europskoga puta pa se predsjednik raduje što će se sljedeći put rukovati s Tadićem baš u gradu heroju.

>> 'Vukovar predstavlja hrvatska vrata prema Srbiji'

'Nadam se da će cijela Hrvatska razumjeti važnost posjeta predsjednika Tadića za budućnost Hrvatske,regije i Europe', rekao je predsjednik Ivo Josipović. Tadić će u Vukovar stići u prvoj polovici studenoga. Nova TV doznaje da u koloni sjećanja neće sudjelovati zbog ranije dogovorenih obveza.

Podržavate li dolazak Tadića u Vukovar?

  • Da
  • Nikako
  • Samo ako će se tamo i ispričati
  • Ne znam

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene