Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U gradu prije kavu

Tadić na kavi: Nisam ni uhićen ni priveden

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drago Tadić još je sinoć napustio prostorije USKOK-a te je jutros u središtu Osijeka mirno ispijao kavu.

'Nisam ni uhićen ni priveden. Na obavijesni razgovor u USKOK  pozvan sam kao građanin te sam nakon 45 minuta bio pušten', rekao je Drago Tadić, kojem je policija jučer pretresla kuću u vezi s kriminalističkim istraživanjem pokušaja utjecaja na presudu Vrhovnog suda Branimiru Glavašu. Jučerašnje spektakularno privođenje, Tadić je nazvao smiješnim policijskim igrokazom.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

>> Slučaj Glavaš: Uhićeno pet osoba

Istražitelji USKOK-a sinoć su uz Dragu Tadića ispitivali i ostale glavne aktere ove afere, Ivana Drmića, Sanju Marketić i u Splitu  poduzetnika Srećka Jurišića. Njihovi odvjetnici tvrde da su i oni na obavijesni razgovor pozvani kao građani.

Dugi noćni razgovori u USKOKU

Pred istražitelje su sjeli svi akteri afere podmićivanja sudaca. Sanja Marketić , u 'svojstvu građanke', u zgradi policije boravila je puna tri sata. Razgovor Drage Tadića s istražiteljima trajao je 45 minuta. Od njega navodno traže neke Glavaševe papire. Jesu li ih našli, nije poznato. Jučer -spektakularno priveden, danas je slobodno popio kavu u središtu Osijeka.

Filmsko privođenje i potiho puštanje , predsjedniku HDSSB-a dosta za zaključak. 'To je jedan cirkus i predstava za javnost i to u situaciji kada hrvatska policija je do grla umiješana u aferu FIMI Media', smatra Vladimir Šišljagić.

U policiji je kratko boravio i saborski zastupnik Ivan Drmić. Ima saborski imunitet, ali i neka saznanja, korisna policiji.
'S obzirom da je on kao zastupnik i podnio kaznenu prijavu, vjerujem da će nam dati korisne informacije o nekim aktivnostima', pojasnio je Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije.

Drmić i Sanja Marketić 70 tisuća eura predali su,navodno,splitskom poduzetniku Srećku Jurišiću. On je novac trebao proslijediti sucima Vrhovnoga suda. Policija je Srećka pronašla u Splitu.  'Izvršena mu je pretraga stana, tvrtke, automobila i nakon toga je odveden u Zagreb, gdje mu je također izvršena pretraga stana. Ne znam ni što piše u nalogu, nešto članak 333. To je nekakvo udruživanje u nekakvu organizaciju', rekao je telefonom Željko Gulišija, odvjetnik Srećka Jurišića. Organizaciju koja je, smatra USKOK, skupljala novac za podmićivanje sudaca. Plaćanje Glavaševe slobode, Šišljagić odlučno opovrgava. 'Ma to nije vrijedno ni komentirati', rekao je.

Nakon razgovora s istražiteljima svi su slobodno odšetali kućama. Njihovi odvjetnici kažu da nitko nije uhićen, a policija da će o kvaliteti iskaza i , u pretresima, skupljenih dokaza ovisiti pokretanje kaznenog postupka.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene