Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za srbijanskog predsjednika, prema njegovu vlastitom priznanju, najdojmljiviji dio posjeta Vukovaru bio je susret s roditeljima nestalih. Riječi očeva i majki nestalih, kaže, urezale su mu se u sjećanje.


Iako 19 godina nema traga njezinom sinu, susret sa srbijanskim predsjednikom zapalio je novu nadu u srcu Marije Ambreković. 'Ja od ovog sastanka ne očekujem da će biti riješeno sve, ali očekujem neki pomak. Dobru volju', pojasnila je Marija.

Vezani članci Odron u Italiji VIDEO "Ne izlazite iz domova": Odron u Italiji zatrpao zgrade i automobile, 13 nestalih Ivo Kovačić, posljednji zapovjednik obrane Borova Posljednji zapovjednik obrane Borova naselja o zločinima nakon pada Vukovara: "Niti pravde niti istine o nestalima"

Susret s Borisom Tadićem ostavio je snažan dojam na majke nestalih sinova. Svaka od njih, oči u oči, ispričala mu je svoju životnu priču. 'Grč mu je bio na licu non - stop. Nije bio opušten', rekla je jedna majka.

Razgovor s Tadićem, svaka od majki, doživjela je na svoj način. 'Vidjela sam da je manje - više gutao knedle kad je slušao sve naše priče koje smo doživjeli i preživjeli', uvjerena je Manda Patko, predsjednica 'Vukovarskih majki'.

Riječi isprike odjeknule su Vukovarom

Dokumenti iz vukovarske bolnice koje je vratio u Hrvatsku, trebali bi djelomično rasvijetliti sudbine nestalih. Riječi isprike na Ovčari, snažno su odjeknule Vukovarom. Zmajeva ulica u centru Vukovara hitno treba obnovu. Rupe od gelera, osim na Zmajevoj, treba zakrpati na još pet ulica. Sve će se to obnoviti iz srbijanskoga proračuna.

>> Mnogi su već i umrli, a da nisu doznali istinu o najmilijima

'Valjda bi trebao, sve su to oni porušili', smatraju Vukovarci. 'Mi smo se već napatili i jedni i drugi i nama treba nešto pozitivno, ruka pomirenja', uvjereni su drugi. Vijenac koji je Tadić položio na Ovčari još tamo stoji. Vukovarci se nadaju da njegova obećanja neće 'izgorjeti' brzo, kao bijela svijeća koju je zapalio.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju