Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Temeljiti na međunarodnom pravu'

Swoboda pozdravio slovensko prihvaćanje posredovanja EK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku, austrijski socijalist Hannes Swoboda pozdravio je u petak načelnu odluku slovenske vlade o prihvaćanju medijacije Europske komisije, ističući da se medijacija mora temeljiti na međunarodnom pravu.

Odluku slovenske vlade 'treba pozdraviti, ali medijacija se mora temeljiti na međunarodnom pravu, jer tek tada arbitraža može biti prihvatljiva za Hrvatsku', istaknuo je u priopćenju Swoboda. 'Slovenija je kao članica EU-a u boljoj političkoj poziciji, stoga međunarodno pravo mora biti polazna točka za bilo kakvu arbitražu', dodaje Swoboda.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Slika nije dostupna Slovenci se opiru Swoboda pokušava dogovoriti kompromisni amandman o posredništvu

Swoboda je podsjetio da Hrvatska treba 'u potpunoj transparentnosti' predati svu dokumentaciju koju traži Haški sud. 'Ne sumnjam u dobru volju novog hrvatskog ministra pravosuđa i nadam se da će on imati potporu političkih snaga u zemlj', rekao je parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku. 

>> Slovenska vlada prihvatila posredništvo

I Europiska komisija je u četvrtak pozdravila načelnu odluku slovenske vlade o prihvaćanju medijacije Europske komisije kao daljnji korak koji bi mogao pomoći u rješavanju graničnog pitanja i nastavka hrvatskih pristupnih pregovora.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene