Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjetski uspjeh studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti Pravnoga fakulteta Sveučilišta u u Zagrebu osvojili su drugo mjesto na svjetskome studentskom natjecanju iz međunarodnog trgovačkog prava i prava međunarodne trgovačke arbitraže.

Studentski tim u sastavu - Iva Basarić, Višeslav Križić, Marija Petrović, Mateja Rajačić, Marko Lovrić i Marko Mećar osvojili su nagradu Frederic Eisenmann za drugo mjesto u usmenome dijelu međunarodnoga studentskog natjecanja 14th Annual Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2006-2007., što se održalo u Beču od 31. ožujka do 5. travnja, priopćio je danas prodekan Pravnoga fakulteta Hrvoje Sikirić.

Pročitajte i ovo Ljubljana, ilustracija osjetili plin Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris Slika nije dostupna Prva pobjeda fakulteta van EU Studenti Pravnog fakulteta 'uveli' Hrvatsku u EU

Na natjecanju je sudjelovalo 178 timova najpoznatijih svjetskih pravnih fakulteta iz 53 zemlje. 

Kako objašnjava Sikirić, riječ je o svojevrsnom studentskom svjetskom prvenstvu iz prava međunarodne trgovačke arbitraže koje se sastoji od pisanoga i usmenoga dijela na engleskom jeziku.

U priopćenju se dodaje da studenti zagrebačkoga Pravnog fakultetu sudjeluju na tome natjecanju od 1995. te da su, do sada, već osvajali prvo, drugo i treće mjesto u pisanome dijelu natjecanja (nagrade za najbolje podneske pisane u ime tužitelja, odnosno tuženika) i dva puta bili treći u usmenom,najcjenjenijem dijelu natjecanja, u kojem se simuliraju arbitražna ročišta.

Od studenta zagrebačkoga Pravnog fakulteta u finalu su bili bolji studenti sa Sveučilišta u Freiburgu. 

Ali, navodi se, prvi put u četrnaestogodišnjoj povijesti natjecanja na završnom arbitražnom ročištu odluka arbitražnog vijeća bila je podijeljena jer je jedan od trojice arbitara glasovao za zagrebački tim, a dvojica za freiburški.

Na putu do svojega, do sada najvećega, uspjeha zagrebački tim je pobijedio timove fakulteta iz Djakarte, New Yorka, New Delhia, Dallasa, Visconsina, Kopenhagena, Beograda i Harvarda.

Studente su za natjecanje pripremali docenti Davor Babić i Nina Tepeš.

Prodekan Sikirić ističe da su zagrebački studenti osvajanjem nagrade potvrdili da su svojim znanjem, sposobnostima i stečenim vještinama na razini studenata najboljih svjetskih pravnih fakulteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene