Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofalna situacija

Svjetski savez mladih upozorava na ozbiljnost ostavke Marina Strmote

Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Video: Dnevnik.hr)
Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Video: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Svjetski savez mladih Hrvatska poziva Vladu da sa stručnjacima i predstavnicima mladih, u roku od tri mjeseca osmisli i do ljetne saborske stanke donese konkretne, dugoročne i proaktivne demografske mjere kako bi se spriječio demografski slom zemlje.

Svjetski savez mladih Hrvatska poručio je u srijedu kako je ostavka državnog tajnika za demografiju Marina Strmote novo, ozbiljno upozorenje hrvatskoj Vladi, Saboru, ali i cijeloj naciji da treba pristupiti ozbiljnoj i sustavnoj populacijskoj politici.

Pročitajte i ovo Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty) Dobio samo šest mjeseci zatvora Reakcija na presudu za seks s djevojčicom: "Je li odvođenje na pobačaj olakotna okolnost?" Intervju Lane Ružičić i Marina Strmote (Foto: Anamaria Batur) najgori demografski scenarij Marin Strmota za DNEVNIK.hr: ''Jeftinije je zaposliti Hrvata nego Sirijca, trebamo birati koga ćemo primiti''

Savez poziva Vladu da osnuje Ministarstvo demografije i iseljeništva s ministrom u rangu podpredsjednika Vlade, sa širokim koordinativnim i provedbenim ovlastima.

Poziva je i da, sa stručnjacima i predstavnicima mladih, u roku od tri mjeseca osmisli i do ljetne saborske stanke donese konkretne, dugoročne i proaktivne demografske mjere kako bi se spriječio demografski slom zemlje.

Naposljetku, pozivamo mlade i druge građane da kažu svoje mišljenje o ovom pitanju i daju prijedloge, kako bismo skupa spriječili odlazak sve većeg broja stanovništva, ističe Savez te podsjeća da i sam već dvije godine upozorava na katastrofalnu demografsku situaciju i predlaže mjere demografske revitalizacije.

Treba nam jasna obiteljska politika i demografska strategija, poručuje Svjetski savez mladih Hrvatska.

Svjetski savez mladih je neprofitna, nevladina udruga osnovana 1999. godine pri Ujedinjenim narodima u New Yorku, kao organizacija koja bi okupila mlade različitih pozadina u svrhu aktivnoga sudjelovanja u stvaranju javnih politika koje se temelje na dostojanstvu osobe kao temelju ljudskih prava.

Organizacija danas u svijetu broji preko milijun članova s područnim uredima na svakome kontinentu i brojnim podružnicama. U Hrvatskoj počinje djelovati kao udruga krajem 2012., a službeno je registrirana u listopadu 2013. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene