Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

VELIKA AKCIJA

Počeo Tjedan odmora vrijedan: Doznajte u kojim sve atrakcijama diljem Hrvatske možete uživati po znatno nižim cijenama

Tjedan odmora vrijedan - 9
Tjedan odmora vrijedan - 9 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tjedan odmora vrijedan - 9 Tjedan odmora vrijedan - 9 Foto: DNEVNIK.hr Tjedan odmora vrijedan - 10 Tjedan odmora vrijedan - 10 Foto: DNEVNIK.hr Tjedan odmora vrijedan - 8 Tjedan odmora vrijedan - 8 Foto: DNEVNIK.hr Tjedan odmora vrijedan - 7 Tjedan odmora vrijedan - 7 Foto: DNEVNIK.hr +9 Tjedan odmora vrijedan - 6 Galerija 1/14 >>
Nikad jeftinije karte za nacionalne parkove, a u pola cijene može se rezervirati smještaj, te posjetiti kulturne i prirodne znamenitosti diljem zemlje. Akcija je ovo u koju je uključeno više od 420 različitih turističkih usluga.

Luksuz hotela s pet zvjezdica s pogledom na Kvarner, u pola cijene. Vlasnik riječkog hotela Krunoslav Kapetanović objašnjava da nije riječ o nižem standardu ili lošijoj usluzi, već da se radi o visokom popustu koji u ovim teškim vremenima donosi velik interes koji ga ispunjava veseljem i optimizmom, kao, nada se i goste.

Pročitajte i ovo Booking.com kasni s plaćanjem Vrtoglave cifre Najveća platforma za iznajmljivanje zarađuje milijarde, ali ima golemi problem: "Upoznati su s tim i u Ministarstvu turizma" Slika nije dostupna u listopadu Još stignete na odmor diljem Hrvatske: Ministarstvo časti s 50 posto popusta na smještaj, prijevoz, ulaznice...

Noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi platit ćete 750 kuna. Diljem Hrvatske cijene hotela i apartmana od 16. do 25. listopada snižene su za čak pedeset posto, a prenoćite li u Istri, upola jeftinije ćete platiti i dozu adrenalina na divovskoj njihaljci.

I Zagreb i Split u akciji. Odlazak u kino, kazalište, sve je u pola cijene. A do Slavonije, primjerice, po sniženim cijenama možete i vlakom. Kad ste već ondje, posjet državnoj ergeli u Đakovu platit ćete deset kuna. A jedna od stanica vrijedna divljenja je i Park prirode Papuk. U ovoj izazovnoj godini, kažu, jedni su od rijetkih koji bilježe pad od samo pet posto u broju posjetitelja. A sad je ulaz ondje jeftiniji od cijene jedne kave u kafiću.

"Naš najposjećeniji dio Parka, park šuma Jankovec po simboličnoj je cijeni od samo pet kuna, na raspolaganju će biti našim posjetiteljima“, ističe ravnatelj parka prirode Alen Jurenec.

Cijene ulaznica i u ostalim parkovima padaju do čak 72 posto. Cijena karte za dva najposjećenija parka u Hrvatskoj, Plitvice i Krku, bit će pedeset kuna za odrasle. Ljepote Brijuna moći će se obići za 95 kuna, u pećinu u ličkoj Grabovači zaviriti po cijeni od 25 kuna. A isto toliko izdvojit ćete za ulaznicu u Park prirode Medvednica.

Akciji su se priključili i brojni muzeji. U ninsku Kuću soli, možete za samo 17 i pol kuna.

"U Kuću soli mogu ići individualno ili uz pratnju vodiča, tako da tu mogu saznati nešto više o dobivanju soli u solani Nin, i mogu saznati nešto više o samoj soli“, govori nam Josipa Šalov iz Kuće soli.

A tko "tjedan odmora" želi iskoristiti doslovce, po nižim cijenama dostupna su i opuštanja u toplicama u Zagorju. Akcija traje do 25. listopada, a ideja je, kažu iz resornog Ministarstva, produljiti posezonu i potaknuti građane da putuju.

"I naravno da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, dok posjećuju sve sudionike koji su se uključili u akciju“, zaključila je ministrica Nikolina Brnjac.

Zanimljivo, jedna od atrakcija Dubrovnika, zidine, ovom akcijom nije obuhvaćena. No, kako su nam kazali iz Društva prijatelja dubrovačke starine, gosti iz Hrvatske, uz prethodnu najavu mailom, na zidine mogu za pedeset kuna. Bez obzira na akciju resornog Ministarstva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene