U prvih devet ovogodišnjih mjeseci svi Agrokorovi sektori - prehrana, poljoprivreda te maloprodaja i veleprodaja - poslovali su s dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), pokazuje redovito mjesečno izvješće izvanredne uprave koncerna.


"Nastavak zahtjevnih procesa financijskog i operativnog restrukturiranja kompanija Grupe i u promatranom razdoblju vodi daljnjim poboljšanjima sveukupnog stanja Grupe", navodi se u prioćenju Agrokora.

Iz Agrokora poručuju kako je poslovna grupa Maloprodaja i veleprodaja pokazala "kontinuirano snažno poslovanje na mjesečnoj bazi tijekom ljetnog perioda".

Dobit od 13 milijuna kuna u rujnu

"To je izravna posljedica novog financiranja, osiguravanja radnih mjesta te održavanja razine zaliha tijekom ljetnog perioda. Pozitivan trend rasta EBITDA maloprodaje koji je započeo u srpnju nastavljen je i u kolovozu i rujnu, kada je po prvi puta ove godine ukupno gledano ostvarena dobit iz operativnog poslovanja u iznosu od 13 milijuna kuna", kažu u Agrokoru.

Objavljen je i Plan održivosti u kojem se navodi pretpostavka kako će krajnji sporazum o nagodbi osigurati nastavak djelatnosti u "modusu redovnog poslovanja"

Restrukturiranje maloprodaje

"Očekuje se da će osnovne djelatnosti u razdoblju do 2021. generirati više
od 1,4 milijarde EUR slobodnog novčanog tijeka
", navodi se u priopćenju.

Navodi se i kako će maloprodaja biti podvrgnuta značajnom restrukturiranju.

Cijelo izvješće i plan pročitajte u nastavku:

Agrokor Mjesečno Izvješće Listopad 2017 by Anonymous vLUGzr on Scribd

Prilog 1 Agrokor Plan Održivosti by Anonymous vLUGzr on Scribd