Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza slučaja Agrokor

Koja politička opcija može razgraditi kroni kapitalizam u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konferencija "(Cro)ny kapitalizam ili ortački kapitalizam – analiza slučaja Agrokor - Koja politička opcija može razgraditi kroni kapitalizam u Hrvatskoj?" održala se u Hrvatskom novinarskom domu u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert Stiftung.

U Novinarskom domu predstavljena je studija o Agrokoru kao primjeru hrvatskog kroni kapitalizma koji se još naziva i ortački, rođački ili drugarski kapitalizam.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake Slika nije dostupna Očekuje da će biti kvoruma Miljenić: "Ne mogu zamisliti da bi vladajući samo tako napustili povjerenstvo za Agrokor"

Osobne veze politike i biznisa, pravna neizvjesnost koja potiče takve veze, sukobi interesa, korupcija, zapošljavanje političara u biznisu i obrnuto- sve te karakteristke ortačkog kapitalizma pristune su i u slučaju Agrokora, tvrde autori studije.

U diskusiji su sudjelovali političari i novinari: Orsat Miljenić (SDP), predsjednik Saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, Tomislav Panenić , saborski zastupnik Mosta, Anka Mrak Taritaš, predsjednica Glasa i saborska zastupnica, Jadranka Kosor, bivša premijerka i predsjednica HDZ-a te predstavnik Vlade.

''Da se u Agrokoru zapošljavala sva sila državnih dužnosnika. Guvernera, ministara, šef policije je bio zaposlen u Agrokoru i naravno da je neke firme preuzeo u direktnom dogovoru s vladom'', rekao je Željko Ivanković, politički i ekonomski analitičar.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene