Kolona duga najmanje jedan kilometar stvorila se na autocesti kod naplate Lučko u smjeru Karlovca.


Čitatelj Dnevnik.hr-a, koji se nalazi zarobljen u moru vozila, javio nam je da se na ulazu čeka oko pola sata, no ni nakon ulaza kolone ne prestaju. Zbog radova na cesti, od 1. do 2. kilometra ondje se vozi jednim trakom, a promet je pojačan i na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, na glavnim cestama i autocestama u smjeru mora te na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, javlja HAK.

Vezani članci Gužva na cesti Kolona na zagrebačkoj zaobilaznici bila duga čak 25 kilometara: Otkriven razlog gužvi, mogle bi se ponavljati tjednima Gužve na cestama Ako idete na put, naoružajte se živcima: Na nekim graničnim prijelazima čeka se po sat i pol u kilometarskim kolonama

>> Za produženi vikend rasprodano 90 posto aranžmana

Pojačan je i ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Kaštel, Bregana i Rupa. Razlog gužve na hrvatskim cestama, posebice u smjeru mora, je i vikend koji nam slijedi. Mnogi su spojili vikend sa Praznikom rada pa se gužve i dalje očekuju. Na more su posebice 'navalili' Slovenci kojima je i ponedjeljak neradni dan. Gužve se očekuju i sutra, a pojačan ulazak autmobila bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Kolone autzomobila za vikend se očekuju i u trajektnim lukama Valbiska, Brestova, Jablanac, Prizna, Zadar i Split. HAK javlja kako su na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova na mostu Krapina u zoni čvora Zaprešić u oba smjera zatvoreni zaustavni i vozni trak. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba zatvoren je priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale. Na nadvožnjaku u čvoru Krapina vozi se naizmjence, uz privremenu prometnu signalizaciju. (A.E./ Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.