Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sveučilište u Zagrebu: Odgovorni za nezakonite radnje moraju odgovarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sukladno zakonskim odredbama, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj policije Marijan Benko jutros su izvijestili prorektora Tonka Ćurka o pokretanju akcije budući da je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš na službenom putu', izjavila je Tamara Dagen, glasnogovornica ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

'U konzultacijama s rektorom, prorektor je dao suglasnost na provedbu akcije te je u skladu sa zakonom, obavijestio dekane fakulteta o pokretanju iste. Prorektor Ćurko je tijekom sastanka istaknuo da je Uprava Sveučilišta u Zagrebu spremna na suradnju ukoliko će to tijela državne vlasti zatražiti. Također, ako se indicije pokažu točnima, Uprava Sveučilišta smatra da odgovorni za eventualne nezakonite radnje moraju odgovarati sukladno pravnim propisima RH', rečeno je u izjavi. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija na terenu VIDEO Pucnjava u blizini sveučilišta u Baltimoreu: Ozlijeđeno nekoliko osoba Bakir i Sebija Izetbegović Fale i papiri iz Zagreba Nema dokaza da je položila ispite: Izetbegovićevoj supruzi oduzeli magistarsku titulu, ona kaže da joj sve podmeću

U antikorupcijskoj akciji "Indeks" na obavijesni razgovor u policiju priveden je veći broj sveučilišnih profesora s četiri zagrebačka fakulteta i jedne visoke škole te asistenata, posrednika i pomagača koje se sumnjiči za primanje i davanje mita te poticanje na ta nedjela.

>> U tijeku akcija Indeks: Policija zbog primanja mita privodi profesore s fakulteta

>> Privedeno nekoliko profesora s Prometnog fakulteta, među njima i sin bivšeg dekana 

Dekan Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Josip Kregar izjavio je kako se radi o izuzetno dobro planiranoj akciji koja je tempirana kada je sva pažnja usmjerena na sveučilišta. 

'Sada će zavladati atmosfera kada ćemo se morati propitivati o načinu rada te donijeti mjere koje će ukloniti  sumnje da se radi o sistermatskom, a ne individualnom činu. Ovdje se radi o alarmu koji traži oštre reakcije od Sveučilišta', izjavio je dekan Kregar. 

Na upit jesu li na Pravnom fakultetu ikada postojale sumnje o prodaji ispita, Kregar je odgovorio kako su postojale glasine, no nije bilo nikakvih dokaza. Upravo zbog toga naglasio je važnost akcije 'Indeks' koja potvrđuje da na sumnju treba reagirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene