Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvota kao lani

Za brucoše osigurano 12.401 mjesto na ZG Sveučilištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smanjenja kvote za 55 mjesta bila su na Šumarskom i Učiteljskom fakultetu te na Hrvatskim studijima.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za upis studenata u prvu godinu studija u idućoj akademskoj godini, za koji je osigurano ukupno 12.401 mjesto, od čega 10.652 za redovite, 1355 za izvanredne studente te 394 mjesta za studente strane državljane.

Pročitajte i ovo Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar

Na razini Sveučilišta, ukupna upisna kvota slična je prošlogodišnjoj. Manja je za 55 mjesta, a smanjenja kvote bila su na Šumarskom i Učiteljskom fakultetu te na Hrvatskim studijima. Ove godine studenti će se prvi put moći upisati na dva nova studijska programa koji se izvode u suradnji s Hrvatskim vojnim učilištem "Petar Zrinski" - Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo, s po 53 mjesta na svakom studijskom programu.

Dio natječaja odnosi se na upis studenata na nekoliko preddiplomskih i integriranih studijskih programa koji se u cijelosti izvode na engleskom jeziku. To su preddiplomski sveučilišni studij Inženjerstvo na engleskom jeziku koji se izvodi s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultetom strojarstva i brodogradnje, Građevinskim fakultetom i Rudarsko-geološko naftnim fakultetom, preddiplomski sveučilišni studij Poslovna ekonomija na engleskom jeziku koji se izvodi na Ekonomskom fakultetu te integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine na engleskom jeziku koji izvodi Medicinski fakultet u Zagrebu.

Zagrebačko sveučilište na začelju liste, beogradsko napredovalo

Prijave za upis i razredbeni postupak za srpanjski rok primaju se do 17. srpnja, osim za studijske programe za koje fakulteti i akademije provode dodatne provjere znanja, a za koje je rok prijave do 6. lipnja. Dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti za upis na pojedine studijske programe provodit će se od 10. lipnja do 7. srpnja za ljetni upisni rok.

Kandidati studijske programe prijavljuju putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta, a kao i prethodne akademske godine oni koji se upisuju u I. godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija, u skladu s Ugovorom o punoj subvenciji participacija u troškovima studija studenata u akademskoj godini 2012./2013., 2013./2014. i 2014./2015., ne plaćaju participacije.

Sveučilište u Zagrebu svake godine ostvaruje izvrsne upisne rezultate, odnosno upisna kvota gotovo se u potpunosti popuni već u prvom, ljetnom roku, te vjerujemo da će tako biti i ove godine, a slobodna mjesta koja neće biti popunjena u ljetnom roku, kandidatima će biti na raspolaganju za upis u drugom, jesenskom roku u rujnu, ističe se u priopćenju Sveučilišta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene