Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj iz Samobora

Carina se pohvalila ulovom: "Nosio je tri PVC vrećice, otvorio vodovodni šaht i sadržaj iz vreća spremio..."

Švercani duhan
Švercani duhan Foto: Carinska uprava
Na području sajmišta Samobor hrvatski državljanin prodavao je sitno rezani duhan i cigarete, a zatim je duhan sakrivao u šahtu za vodu unutar sajmišta.

"Carinski službenici mobilne jedinice Zagreb 8. travnja uočili  su hrvatskog državljanina kako u rukama prenosi tri PVC vreće, otvara vodovodni šaht i sadržaj iz vreća sprema u unutarnji dio šahta. Nakon toga pristupili su mu carinski službenici i pregledom sadržaja PVC vreća utvrđeno je da se u njima nalazi 28 kilograma sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija RH", objavila je Carinska uprava.

Duhan mu je oduzet, protiv švercera nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za obračun i naplatu trošarine u iznosu od 3196,20 eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija U susjedstvu Uhićeno sedam Ukrajinaca: Granična policija zavirila u spremnik za vodu, a ono što su tamo zatekli bilo je nešto sasvim drugačije

Pročitajte i ovo Ilustracija Krijumčarenje ljudi Mladi Poljak u Hrvatskoj švercao Iračane: Policija objavila detalje

Švercani duhan Švercani duhan Foto: Carinska uprava

"Istoga dana carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb u blizini sajmišta u Samoboru izvršili su kontrolu osobnog vozila kojim je upravljao državljanin RH. Pregledom navedenog vozila pronađena je u prtljažnom prostoru PVC vreća u kojoj se nalazilo 10 kg sitno rezanog duhana bez duhanskih markica. Nelegalna roba je oduzeta, hrvatskom državljaninu je prekršajnim nalogom izrečena kazna u iznosu od 3000,00 eura, a platio je i trošarinu na duhanske proizvode u iznosu od 1141,50 eura", dodaje Carina.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene