Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Hrvatskoj

Švedski kralj: Bit će mnogo mogućnosti za razvijanje gospodarske suradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjetar u leđa gospodarskom oporavku dali bi konkretni dogovori s gospodarskog foruma održanog u okviru boravka švedskog kraljevskog para u Hrvatskoj.

S kraljevskim parom u Zagreb su stigli i biznismeni sa željom pojačavanja gospodarske suradnje s Hrvatskom. Na skupu su prezentacije održali potpredsjednik Vlade Branko Grčić te švedska ministrica okoliša Lena Ek. Negovo veličanstvo odvojilo je i nekoliko trenutaka za kratku izjavu za medije.

Pročitajte i ovo Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem" Slika nije dostupna KRITIKE IZ PALAČE Švedski kralj  otvoreno priznao: "Zakazali smo, imamo velik broj umrlih, to je strašno"

'U budućnosti će biti puno mogućnosti za razvijanje gospodarske suradnje između Švedske i Hrvatske. Veselim se ovom trodnevnom posjetu i mislim da smo dosad vodili vrlo zanimljive razgovore. Na ovom su skupu poduzetnici iz Švedske već pronašli mnoge mogućnosti za zajednički rad u budućnosti', kazao je Carl XVI. Gustaf.

Švedski kralj je posjetio, nakon obilaska Ericssona, koji je godinama perjanica među uspješnim domaćim tvrtkama i jedno od značajnijih švedskih ulaganja u Hrvatskoj, i tvrtku Dok-ing, koja godinama surađuje sa Švedskom.

>> Josipović dočekao švedski kraljevski par

Kralju su predstavili svoje programe i sustave koje proizvode i prodaju širom svijeta. Vezani su uz razminiranje, vatrogastvo i rudarstvo. Švedsko ministarstvo obrane već koristi Dok-ingove sustave za razminiranje, a tvrtka je za to obučila operatera strojeva, mehaničare i elektroničare. Kralju je predstavljen i električni automobil.

'Mi već dugo godina surađujemo s ministarstvom obrane Švedske, ta je zemlja od nas kupila pet, tj devet strojeva za razminiravanje klas M4, oni su jedan od prvih međunarodnih kupaca za koje smo mi razvili i doradili te strojeve', kazao je Vjekoslav Majetić, direktor Dok-inga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene