Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedska vlada uputila je parlamentu prijedlog zakona, kojim se predlaže ratifikacija hrvatskoj pristupnog ugovora.


Švedska vlada u četvrtak je švedskom parlamentu uputila prijedlog zakona kojim se predlaže ratifikacija hrvatskog Ugovora o pristupanju EU, a u prijedlogu se izvješćuje o sveobuhvatnom radu Hrvatske na reformama i o rezultatima pregovora, priopćeno je u četvrtak iz švedskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Nakon opsežnog rada na reformama i temeljne preobrazbe društva, Hrvatska je sada spremna poštovati pravnu stečevinu EU-a i postati članica Europske unije od 1. srpnja 2013., prema priopćenju.

Vezani članci Covid potvrda - 3 Do sada su odolijevali uvođenju COVID potvrda: Sada najavljuju ubrzano širenje primjene i nove mjere Sudar brodova u Baltičkom moru - 4 Zbog havarije na Baltiku pritvorena dvojica članova posade - Hrvat i Britanac. "Nemar u pomorskom prometu, ubojstvo iz nehaja i pijanstvo"

>> Pusić: Novu godinu bismo mogli dočekati sa 20 ratifikacija

'Hrvatsko članstvo nije važno samo za Hrvatsku, već i za balkansku regiju, kao i cijelu Uniju', rekao je ministar vanjskih poslova Carl Bildt u jednom komentaru, dodajući da je 'hrvatski ulazak u EU-u time važan signal čitavoj regiji'.

'Švedska je bila vrlo angažirana tijekom pregovora o pristupanju Hrvatske. Za vrijeme švedskog predsjedanja 2009. godine dogodio se prijelomni politički uspjeh u tadašnjem zaustavljenom pregovaračkom procesu na način da se bilateralni spor između Hrvatske i Slovenije mogao uputiti na arbitražni sud. To je otvorilo put završetku hrvatskih pregovora', prisjetio se Bildt. Hrvatska bi 1. srpnja 2013. trebala postati punopravna članica EU-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju