Bizaran potez vodičkog župnika. Uz sam oltar u crkvi postavio je križ u koji je urezano pet rupa u obliku srca. U svakom srcu postavljene su krvave lutke koje predstavljaju fetuse.

Galerija


Križ s fetusima koji krvare - u župi Našašća u Vodicama ostavio je cijelu Hrvatsku bez teksta. Koji je bio motiv postavljanja križa, upitali smo i župnika don Franju Glasnovića, no on kaže kako je tijekom korizme u molitvi te da pred kamere ne želi.

Vezani članci Svećenik, ilustracija (Foto: AFP) Ispovijest još jedne žrtve svećeničkog zlostavljanja: "Bila sam poslušna kao robot. Tog dana je nešto u meni umrlo" Svećenik, ilustracija (Foto: Duško Jaramaz/Pixsell) Dignuta optužnica protiv hvarskog svećenika zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnice

Upit smo poslali i Hrvatskoj biskupskoj konferenciji iz koje odgovaraju: ''U načelu ne komentiramo slučajeve u pojedinim biskupijama te stoga molim da se obratite župniku ili mjesnom biskupu.''

Zavjet šutnje na naš upit i u šibenskoj biskupiji. U tek šturom odgovoru upućeni smo da odgovore potražimo kod župnika koji pred kamere ne želi. Cijelom pričom građani šokirani.

Neki smatraju kako vjernicima križ ne bi trebao smetati. U platformi za reproduktivna prava ovakav postupak župnika osuđuju.

''To je pritisak na žene, ovo su neka najstrašnija sredstva koja idu direktno na sram, krivnju i osjećaje - to je jedna užasna kampanja'', rekla je Paula Zore, Platforma za reproduktivna prava.

Ono što je sigurno jest kako križ s fetusima koji krvare do daljnjeg ostaje u vodičkoj crkvi svetog Križa.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr