Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizaran potez u Vodicama

Svećenik se dosjetio kako ''obogatiti'' korizmu: Na oltar crkve postavio križ s fetusima koji krvare

Križ s fetusima koji krvare u župi Našašća u Vodicama (Foto: Dnevnik.hr)
Križ s fetusima koji krvare u župi Našašća u Vodicama (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Križ s fetusima koji krvare u župi Našašća u Vodicama (Foto: Dnevnik.hr) Križ s fetusima koji krvare u župi Našašća u Vodicama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Župna crkva Svetog Križa (Foto: Dnevnik.hr) Župna crkva Svetog Križa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Izjava Hrvatske biskupske konferencije (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Bizaran potez vodičkog župnika. Uz sam oltar u crkvi postavio je križ u koji je urezano pet rupa u obliku srca. U svakom srcu postavljene su krvave lutke koje predstavljaju fetuse.

Križ s fetusima koji krvare - u župi Našašća u Vodicama ostavio je cijelu Hrvatsku bez teksta. Koji je bio motiv postavljanja križa, upitali smo i župnika don Franju Glasnovića, no on kaže kako je tijekom korizme u molitvi te da pred kamere ne želi.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Slika nije dostupna "Ovo je demon" Potresna ispovijest žrtve svećenika pedofila: Pakao je počeo u drugom razredu osnovne - "Tko bi izgubio morao bi se skidati..."

Upit smo poslali i Hrvatskoj biskupskoj konferenciji iz koje odgovaraju: ''U načelu ne komentiramo slučajeve u pojedinim biskupijama te stoga molim da se obratite župniku ili mjesnom biskupu.''

Zavjet šutnje na naš upit i u šibenskoj biskupiji. U tek šturom odgovoru upućeni smo da odgovore potražimo kod župnika koji pred kamere ne želi. Cijelom pričom građani šokirani.

Neki smatraju kako vjernicima križ ne bi trebao smetati. U platformi za reproduktivna prava ovakav postupak župnika osuđuju.

''To je pritisak na žene, ovo su neka najstrašnija sredstva koja idu direktno na sram, krivnju i osjećaje - to je jedna užasna kampanja'', rekla je Paula Zore, Platforma za reproduktivna prava.

Ono što je sigurno jest kako križ s fetusima koji krvare do daljnjeg ostaje u vodičkoj crkvi svetog Križa.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene