Ispred Opće bolnice Zadar započela inicijativa 40 dana za život (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Ispred Opće bolnice Zadar započela inicijativa 40 dana za život (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Baš kao i prošlih godina, na Čistu srijedu ili Pepelnicu Inicijativa 40 dana za život počela je svoju proljetnu kampanju bdijenja ispred klinika i bolnica u kojima se rade pobačaji.


Inicijativa 40 dana za život na svojoj stranici na Facebooku navodi kako na taj način pokušavaju osvijestiti lokalne zajednice o problemu pobačaja, odnosno, kako navode, "moliti za Božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja".

Vezani članci U Beogradu ustoličen patrijarh Porfirije - 3 Patrijarh Porfirije o Balaševiću: ''Unosio je smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija'' Vjernici opet mole pred Ajom Sofijom - 6 Nakon 86 godina održane prve muslimanske molitve u Aja Sofiji: „Naša čežnja konačno je završila“

Kampanja 40 dana za život odvija se dva puta godišnje; u proljeće (korizma) i u jesen, a ova, proljetna traje do 14. travnja.

Inicijativa na Facebooku navodi kako u kampanji sudjeluje 29 gradova na 31 mjestu bdijenja.

Kampanja iz godine u godinu izaziva podijeljene reakcije, a buru u javnosti dignuli su i kada su u listopadu 2016. godine uputili uznemirujući poziv putem svoje Facebook stranice.

Naime, vukovarski aktivisti Inicijative objavili su da trudnica iz obližnjeg mjesta dolazi na pobačaj i pozvali ljude da im se pridruže na molitvi ispred ambulante.

Objava na Facebooku koja otkriva termin pobačaja i zadire u pravo na zaštitu osobnih podataka naišla je na brojne kritike.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju