Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 29 gradova

Molitvom žele zaustaviti pobačaj! Molitelji ponovo ispred bolnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baš kao i prošlih godina, na Čistu srijedu ili Pepelnicu Inicijativa 40 dana za život počela je svoju proljetnu kampanju bdijenja ispred klinika i bolnica u kojima se rade pobačaji.

Inicijativa 40 dana za život na svojoj stranici na Facebooku navodi kako na taj način pokušavaju osvijestiti lokalne zajednice o problemu pobačaja, odnosno, kako navode, "moliti za Božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja".

Pročitajte i ovo Na Trgu jaslica u Betlehemu simbolično postavljena bodljikava žica Betlehem solidarno s Gazom Ove godine betlehemske "jaslice" izgledaju znatno drugačije: "S ovog svetog mjesta prenosimo poruku mira" Molitelji na zagrebačkom glavnom trgu - 3 Prva subota u mjesecu Molitelji izašli na trgove hrvatskih gradova: Kleče i mole, a imaju jasan cilj

Kampanja 40 dana za život odvija se dva puta godišnje; u proljeće (korizma) i u jesen, a ova, proljetna traje do 14. travnja.

Inicijativa na Facebooku navodi kako u kampanji sudjeluje 29 gradova na 31 mjestu bdijenja.

Kampanja iz godine u godinu izaziva podijeljene reakcije, a buru u javnosti dignuli su i kada su u listopadu 2016. godine uputili uznemirujući poziv putem svoje Facebook stranice.

Naime, vukovarski aktivisti Inicijative objavili su da trudnica iz obližnjeg mjesta dolazi na pobačaj i pozvali ljude da im se pridruže na molitvi ispred ambulante.

Objava na Facebooku koja otkriva termin pobačaja i zadire u pravo na zaštitu osobnih podataka naišla je na brojne kritike.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene