Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno odvjetništvo, možda već u ponedjeljak, kako doznaje Dnevnik Nove TV, HDZ-u će poslati očekivan odgovor: 'USKOK ne može komentirati tajne istrage pa tako ne može odgovoriti na pitanje predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor je li HDZ pod istragom'.


Premijerka od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića dobiva samo odbijenice. Krunislav Olujić kao bivši predsjednik Vrhovnog suda pisanje DORH-u, smatra nedopustivim. 'Svako njezino traženje ili postavljanje sličnih zahtjeva istovremeno znači i grubo miješanje u samostalnu poziciju državnog odvjetništva', kaže Krunislav Olujić.

Vezani članci Preseljen ured ODO-a Ured ODO-a premješten u privatnu zgradu: "Dok od svih očekuje uštede, Vlada neracionalno troši državni novac. Curi na sve strane" Privođenje Dragana Kovačevića Klub kao riznica: Kovačević iz Slovenske 9 odvezao 12 milijuna kuna, DORH traži očitovanje o tužiteljici čiji je suprug sakrio novac

I proljetos je premijerka bezuspješno slala zahtjev Državnom odvjetništvu da primi direktore javnih tvrtki da im kaže gdje se istrage vode.

Jedino je uspjeha imala kada je SDP tražio istragu o tome kako je Jadranka Kosor stekla stan. Da nema kaznenog djela utvrđeno je u 24 sata. 'Oni su isti dan od mene tražili dokumentaciju. To je u redu zato što je SDP javno njih prozvao, mislim da je to dobro', zaključila je Kosor.

Olujić smatra da premijerkina pisma DORH-u mogu postati ozbiljan problem. 'Proces pridruživanja Europskoj Uniji nije završen i ulazimo u razdoblje dvogodišnjeg monitoringa i da će osobito kada je riječ o stanju ljudskih sloboda i u hrvatskom pravosuđu itekako Europa bdjeti pa će znati prosuđivati ovakva gruba zadiranja u sudbenu vlast', kaže Krunislav Olujić.