Nešto prije osam sati ujutro osjetio se novi potres kod Petrinje. Seizmološka služba objavila je da je potres bio 3,2 prema Richteru.

Galerija


12:20 U podne je zabilježen još jedan potres. Magnituda mu je 1,7 po Richteru, a epicentar 26 kilometara južno od Zagreba, javlja EMSC.

Vezani članci Kristina Ikić Baniček Iz HDZ-a se oštro osvrnuli na kritike sisačke gradonačelnice: "Jasno je da su njeni navodi jeftino politikantstvo u svrhu pripreme za lokalne izbore!" Stanje u Sisku nakon potresa - 2 Nakon oštrih kritika sisačke gradonačelnice: Ako županija i vlasnik ne budu mogli platiti obnovu, troškove će pokriti država

10:00 Seizmološka služba javlja da je u 3 minute poslije ponoći zabilježen vrlo slab potres s epicentrom 7 kilometara sjeveroistočno od Sinja. Magnituda potresa iznosila je 2,1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II.-III. stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u okolici Sinja.

8:17 Jutros, 14. siječnja 2021. godine u 7:46 seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV. stupnja EMS ljestvice, objavila je Seizmološka služba. 

7:54 Oko 7:50 nedaleko od Siska zabilježen je potres od 2,9 prema Richteru, objavio je EMSC. "Treslo je od dvije do četiri sekunde", jedan je od komentara na stranici EMSC-a.

7:53 EMSC je tijekom noći zabilježio nekoliko manjih potresa. U 2:17 zabilježen je potres od 2,1 prema Richteru, u 3:33 od 1,1 prema Richteru. Epicentar obaju potresa bio je u blizini Lekenika. U 4:26 zabilježen je potres od 1,6 prema Richteru u blizini Jastrebarskog i Velike Gorice.

"Valjda nije ponovo krenulo u Zagrebu!" jedan je od komentara na stranici EMCS. "Čudan zvuk, ali bez ljuljanja", "Malo zatreslo", također su neki od komentara. 

7:50 Od posljedica razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji do sada je prijavljeno 33.590 oštećenih stambenih objekata, od čega je pregledano njih 15.626, izvijestili su sinoć iz županije.