Nekoliko sekundi je potrebno da bi bicikl bio zaključan. Unatoč tome, mnogi zaboravljaju na zaštitu i na taj način ostavljaju otvorene ruke kradljivcima.


Prema statistici, bicikli se sve manje kradu, no to opovrgavaju iz sindikata biciklista i tvrde da je situacija upravo suprotna.  Komu vjerovati? Nekoliko sekundi je potrebno da bi bicikl bio zaključan. Unatoč tome, mnogi zaboravljaju na zaštitu i na taj način ostavljaju otvorene ruke kradljivcima.

Vezani članci Beograd: Snimka krađe torbice Ukrali torbicu s 12.000 eura, osvanuli na naslovnicama, pa ju odlučili vratiti Krađa bicikla Uhvatila kradljivca bicikla na djelu i nije mu dopustila da se samo tako izvuče

'Nikakve varijante tipa skočio sam samo po kruh ili tako nešto, ostavljate bicikl, zaključajte ga makar i sajlom', napominje Davor Blašković, stručnjak za bicikle.

OTKRIVENO 69 ILEGALNIH PRIKLJUČAKA Proizvedena šteta od 7 milijuna kuna - Evo kako to rade!

Za svega tristotinjak kuna, koliko stoji ozbiljna zaštita, možete spasiti svoj bicikl. Osim dobrih lokota, pozornost treba obratiti i na mjesto gdje bicikl ostavljate.

'Ako ste stalno u gradu izbjegavajte bicikl ostavljati na istom mjestu u isto vrijeme pogotovo ako je to na duži rok, probati ostavljati na osvjetljenom', dodaje Blašković.

Iako je policija objavila podatak o manjem broju ukradenih, iz sindikata biciklista to demantiraju.

'Poboljšanje u statistici možemo zahvaliti samo tome što su promijenili način vođenja statistike, bicikl jeftiniji od 2 tisuće kuna ne ulazi u tu statistiku što je gruba greška po nama u pogledu vođenja borbe protiv krađe i pronalaska bicikla', kazao je Vladimir Halgota iz Sindikata biciklista.

Mnogi su svoje bicikle registrirali, pa ih je nakon krađe lakše pronaći. No i tu postoji problem jer biciklistički registar nije objedinjen u cijeloj zemlji.

'Pojedini gradovi imaju registre koji nisu objedinjeni i ne možete lako potražiti na jednom mjestu sve, nego morate zivkati od jednog do drugog nadamo se da će to biti objedinjeno', napominje Halgota.

Do tada, jedino dobrom zaštitom možete omesti lopova i spriječiti krađu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju