Za maslinovo ulje sa Šolte u Americi postoji lista čekanja. Dokaz je kvalitete i zlatna nagrada koja je za ekološko maslinovo ulje stigla iz New Yorka.

Galerija


Prestižna zlatna nagrada u New Yorku za ekološko maslinovo ulje dodijeljena je maslinarima sa Šolte.

Vezani članci Berba maslina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 I ove godine maslinovo ulje će biti vrhunsko, ali stručnjaci strahuju da će ga biti manje nego lani Otok Šolta (Foto: Arhiva/Ivana Ivanovic/PIXSELL) Nešto je "trulo" na našem otoku, a to bi mogla biti samo kap u moru problema koji muče i većinu drugih

"Poslali smo uzorak poštom. Djelomično smo to napravili iz šale, ali naravno da smo se nadali nagradi", rekao je Zlatko Burić, predsjednik maslinarske udruge Zlatna Šoltanka.

U udruzi Zlatna Šoltanka 20 je maslinara, a pomaže im i općina. Dodjelu nagrade pratili su na internetu.

"Dodjela je bila u ponoć. Pratili smo preko streaminga, telefoni su zazvonili čim je objavljeno da smo pobijedili", dodao je Burić.

Trud maslinara urodio je plodom

Veliki trud svojih ruku odlučili su lijepo prezentirati i naplatiti. Našli su dizajnericu za elegantno pakiranje te prošli i stručnu analizu. I njihov trud urodio je plodom – narudžbe iz Amerike već su stigle. Njihovi se proizvodi zasad prodaju u Kaliforniji, u lancu trgovina za kruh.

"Prodajemo mladom čovjeku koji je podrijetlom iz Hrvatske", rekao je Burić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.