Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak ministra

Sve je manje SDP-ovaca koji su spremni braniti poteze Zorana Milanovića...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnjim potezom premijera Milanovića osim Vlade uzdrman je, prema izjavama brojnih stranačkih dužnosnika i SDP. Vrh stranke, u kojem sjedi i većina ministara, nezadovoljan je smjenom o kojoj SDP nije obaviješten. Sve su, kažu, doznali kao i javnost tek iz medija.

Sve je manje SDP-ovaca koji su spremni u razgovorima apsolutno braniti poteze Zorana Milanovića. Nitko ne osporava da kao predsjednik Vlade ima pravo birati suradnike pa tako i smjenjivati one koji mu ne odgovaraju. Što misle o načinu na koji povlači svoje poteze planiraju mu reći danas na sastanku Predsjedništva stranke.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

'E moji drugovi, u blato ste bacili najboljeg ministra'

Najglasniji, na strani Linića, a protiv Milanovića je riječki SDP. Od četiri potpredsjednika SDP-a troje ih je spremno na jaku kritiku Milanovića. Ostalih 13 sudionika na sjednici Predsjedništva podijeljeni su.

No i po izjavama koje smo danas prikupili jasno se vidi tko je na čijoj strani. Uz riječki lobi, u ovom slučaju uz Slavka Linića, su i SDP-ovi politički veterani. Svi članovi Predsjedništva sutra očekuju opširno i jasno obrazloženje Zorana Milanovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene