Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučerašnjim potezom premijera Milanovića osim Vlade uzdrman je, prema izjavama brojnih stranačkih dužnosnika i SDP. Vrh stranke, u kojem sjedi i većina ministara, nezadovoljan je smjenom o kojoj SDP nije obaviješten. Sve su, kažu, doznali kao i javnost tek iz medija.


Sve je manje SDP-ovaca koji su spremni u razgovorima apsolutno braniti poteze Zorana Milanovića. Nitko ne osporava da kao predsjednik Vlade ima pravo birati suradnike pa tako i smjenjivati one koji mu ne odgovaraju. Što misle o načinu na koji povlači svoje poteze planiraju mu reći danas na sastanku Predsjedništva stranke.

'E moji drugovi, u blato ste bacili najboljeg ministra'

Vezani članci Zoran Milanović u Osijeku (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) - 3 Milanović: "Hrvatski predsjednik neće biti Miki Maus ni Hromi Daba, već jedan normalan čovjek" Andrija Jarak prati sjednicu Predsjedništva SDP-a (Foto: Vijesti u 17) U SDP-u se sastalo Predsjedništvo stranke, glavna tema fijasko na izborima u Lici

Najglasniji, na strani Linića, a protiv Milanovića je riječki SDP. Od četiri potpredsjednika SDP-a troje ih je spremno na jaku kritiku Milanovića. Ostalih 13 sudionika na sjednici Predsjedništva podijeljeni su.

No i po izjavama koje smo danas prikupili jasno se vidi tko je na čijoj strani. Uz riječki lobi, u ovom slučaju uz Slavka Linića, su i SDP-ovi politički veterani. Svi članovi Predsjedništva sutra očekuju opširno i jasno obrazloženje Zorana Milanovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook