Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve ih je više

Ležeći policajci umjesto da spriječe, izazivaju nesreće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozače u gradskom prometu muče ležeći policajci. Nepravilno postavljeni na prometnicama, svakim danom sve ih je više. I takvi onda umjesto da spriječe nesreću, zapravo postaju pogubni!

Na prste jedne ruke uspjeli smo nabrojiti ležeće policajce koji usporavaju promet, a ne oštećuju vozilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ležeći policajci Spašavaju živote ili nekome donose dobru zaradu?

Velika većina ležećih policajaca na prometnicama grada Zagreba, što se njihove širine tiče, propisno su postavljeni. No njihova visina uvelike premašuje zadane standarde, što može izazvati oštećenja na vašem autmomobilu.

'Čim je udarac od ležećeg policajca stradat će amortizeri, ne isti čas, ali kad tad će procuriti, stradati kugle na prednjem kraju vilice', objasnio je Boris Ležević iz HAK-a. Oštećenja nisu jedini problem koji zadaje glavobolju vozačima. U nekim je situacijama ugrožena i njihova sigurnost.

Ležeći policajci puni zamki

'Najveća opasnost je kada vozilo velikom brzinom naleti na neadekvatne ležeće policajce, a još je tragičnije kada vozilo izgubi stabilnost, dolazi do odbačaja vozila na stranu, a posljedice toga mogu biti katastrofalne, nalet na pješaka ili na neko drugo vozilo', rekao je Goran Zovak, predstojnik Zavoda za promet i tehnička vještačenja.

Ležeći policajci puni su zamki. Vozačima velik problem stvara loša signalizacija, tek kad se potpuno približe vide da su na kolniku. 'Trebali bi biti označeni prema pravilniku, međutim, prema potrebi možda bi trebalo postaviti i dodatne znakove, mislim da je veći problem u održavanju', dodaje Zovak.

Loše održavani vrebaju na svakom koraku. Oblikom i proporcijama su takvi da se ponekad ugodnije penjati čak i na visoke rubnike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene