Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Svako jutro povraćam od straha za svoju obitelj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Svako jutro kad se probudim od straha i brige za svoju obitelj, za koju su mi prijetili da će je zaklati, povraćam prije nego što iziđem van', rekao je Mića Valentić, poduzetnik iz Cetingrada, nakon čije je prijave za iznudu policija uhitila šestoricu navodnih reketara, među njima i vozača ministra Kalmete Danijela Miočića.

Valentić se dva puta našao na tajnim lokacijama s Večernjakovim novinarima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbijen pigovor na optužnicu za iznudu Miće Valentića Slika nije dostupna Održano saslušanje Miće Valentića

Ispričao je kako je u srijedu navečer primio telefonski poziv u kojem ga netko obavještava da se 'jedan visoki dužnosnik želi naći i razgovarati s njim', i 'da će mu doći'. 

Tko ga je zvao i s kim bi se to trebao naći, nije želio reći.

Znači li to da vas hoće nagovoriti da povučete prijavu? Ne bih je povukao ni da me na trgu vješaju. 

Tko je bio glavna veza s reketarima? Moj bratić Nikola Valentić. On je bio čovjek za vezu. Rekao je da se moram natjecati za modernizaciju 12,5 km cesta u našoj općini. Povezao me s Elvisom Lučićem, a ovaj je tvrdio da ću dobiti posao vrijedan oko pet milijuna kuna ako dam 10 posto ugovorene cijene. Prije nekog vremena Nikola je spavao kod mene preko vikenda i rekao mi da moram dati novac jer su u igri veliki ljudi.

Jeste li kontaktirali i s Danijelom Miočićem? Nisam ga nikad vidio, ali sam sumnjao da je on iza svega. Kad sam postao predmetom mafijaške obrade, a na moja vrata došli Marko Grzunov i Genc Daka, koji su po prezimenu podrijetlom Albanci, posumnjao sam na albansku vezu i podrijetlo gospodina Kalmete.

Vi se niste javili na natječaj, a vas su reketarili? Tražili su da se javim, doznali su da sam kooperant Cesta Karlovac i tražili da obavim kontakte i osiguram novac, kao protuuslugu za dobivanje posla. Tvrdili su da mogu napisati cijenu koju hoću i da će posao biti sigurno moj ili moga "gazde". Poništenje natječaja potvrda je da su u ovu prljavu rabotu umiješani i veliki i mali.

Po mom mišljenju, odluka o izvođaču nije donesena jer mafija prije toga nije uzela 10 posto. Da su umjesto prijave i zatvora dobili novac, već bi se znalo kome će biti povjeren posao, zaključio je Mića Valentić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene