Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica o mladima

'Svaka generacija mora na sebe preuzeti odgovornost za javne poslove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić istaknula je danas, govoreći danas o stranačkoj kampanji o uključivanju mladih u politiku, da svaka generacija mora na sebe preuzeti odgovornost da se bavi javnim poslovima.

'To ne znači da će se njima morati baviti cijeli život, ali mi smo premala zemlja da bi si mogli dozvoliti da mislimo da će to obaviti netko drugi', rekla je Pusić na konferenciji za novinare središnjem uredu HNS-a. Nema drugih, uvijek smo mi, i to vrijedi za sve generacije i za svaki oblik civilnog udruživanja i za političko i javno djelovanje, a to je definicija političke stranke, istaknula je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malo u Areni, malo u Saboru HDZ iznajmio sabornicu europskim pučanima: Oporba tvrdi da su privatizirali Sabor, HDZ uzvraća - "Takva je praksa" Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tipična domaća priča Provjerili smo je li Hrvatska spremna za preuzimanje predsjedanja EU, evo što smo otkrili

Neobično je važno da stranke imaju i horizont dolazećih generacija, mladi predstavljaju otvaranje prema novim temama i novom načinu gledanja na različite stvari i nužno je da u neki stvarima imaju drugačije i možda revolucionarnije stavove od starijih, jer kad ih ne bi imali onda ih ne bi ni trebalo, smatra Pusić.

>> Pusić: Afera u tajnim službama i nije neka afera, neće utjecati na put u EU

'Vrlo sam ponosna da su Mladi HNS-a pokrenuli kampanju i da se angažiraju, jer bez toga nema niti ideje, a kamoli ostvarenja bilo kakvog napretka. Smatram našom obavezom da Hrvatsku dovedemo u poziciju u kojoj ima razvijene institucije i garantiranu dugoročnu stabilnost', naglasila je. Postoje istraživanja koja pokazuju da veliki broj mladih želi ići raditi u zemlje Europske unije, podsjetila je Pusić i dodala da je 'naša zadaća da umjesto toga EU dovedemo ovdje'.

Cilj nam je potaknuti mlade na aktivniju participaciju mladih u političkom životu, osobito u predizborno vrijeme, naglasio je predsjednik Mladih HNS-a Zvonimir Klobučar.

Najavio je da kampanju započinju u subotu, 27. listopada, u Osijeku s konferencijom Libseena, mreže liberalnih stranaka jugoistočne Europe, te će im se pridružiti potpredsjednici stranke, Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak.

Tijekom pet tjedana Mladi HNS-a će obići 30 hrvatskih gradova od Vukovara do Dubrovnika u kojima će ih poduprijeti HNS-ovi saborski zastupnici, kazao je Klobučar.

Podsjetio je da devetu godinu zaredom organiziraju kampanju u svrhu promicanja stavova Mladih HNS-a. Neki od naših stavova su tabui u hrvatskom društvu, no Mladi HNS-a se ne ustručavaju progovoriti o njima, kao što su legalizacija prostitucije i lakih droga u kontroliranim uvjetima i žele biti korak ispred ostalih, kazao je Klobučar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene