Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što učiniti zadnji čas

Danas zadnja prilika za prijavu poreza: Na što paziti?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako još niste prijavili porez na dohodak, danas je posljednja prilika. Povrat poreza obično dobro dođe kako bi se popunio kućni proračun. Stoga u kratkom pregledu donosimo što je sve potrebno za prijavu, kako prijaviti i na što pripaziti.

Prvi korak do stotine ili tisuće kuna više u vašem novčaniku s dva dokumenta, obrazac za prijavu poreza i potvrda o isplaćenom dohotku koji ćete dobiti od vašeg poslodavca.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Slika nije dostupna Zaprimljeno 600.000 prijava Produljen rok: Prijaviti porez možete do 19 sati u ponedjeljak

Drugi korak do povrata poreza je ispunjavanje porezne prijave. Svi podaci moraju biti točno i čitko napisani, a posebnu pažnju treba obratiti na upis OIB-a, tekućeg računa, potpisa prijave, općih podataka i priloga koji su vezani za prijavu; potvrde isplatitelja ili račune.

>> Porez do sada prijavila samo trećina Hrvata

Pažnju treba obratiti i na porezne olakšice koje su promijenjene ili ukinute s 30. 6. 'To su olakšice vezane za životno, stambeno i zdravstveno osiguranje. One se mogu iskoristiti za pola godine u iznosu do 6,000 kuna', kaže Marko Buljan, pročelnik Porezne uprave Zagreb.

Poslužite se vodićem ili nazovite savjetnika

Ako vam ispunjavanje prijave i dalje zadaje glavobolje, poslužite se vodičem ili nazovite savjetnika u poreznoj upravi. 'Za sve one koji su krivo popunili prijavu, koji nisu trebali predati, mogu to ispraviti, i to u roku od 30 dana', dodao je Marko Buljan.

S poreznom prijavom dođite na Poreznu upravu koja će ih zaprimati do 19 sati. Ukoliko ne stignete, ne očajavajte. Postoji još jedno rješenje. Vašu prijavu možete poslati poštom. Zagrebačka pošta u Branimirovoj radi 24 sata pa provjerite kako rade pošte i u vašim gradovima.

Ako ste na vrijeme predali sve potrebne dokumente i uredno ispunili poreznu prijavu, prve isplate možete očekivati već sredinom travnja, kada će se u vašem novčaniku naći koja kuna više.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene