Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv novog direktora

Sutra veliki prosvjed radnika Zagrebačkih cesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Zagrebačkih cesta sutra organiziraju prosvjed protiv ponovnog imenovanja Alena Gospočića za direktora te tvrtke.

Sindikati Zagrebačkih cesta sutra organiziraju prosvjed radnika te podružnice Zagrebačkog holdinga protiv ponovnog imenovanja Alena Gospočića za direktora Zagrebačkih cesta, a iz Uprave Zagrebačkog holdinga se ograđuju od špekulacija o tome tko će biti imenovan na tu dužnost, s obzirom da natječajni postupak još nije završen.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Prosvjed vozača ZET-a na Črnomercu - 7 Prosvjeduju Evo koliku plaću imaju vozači tramvaja: "To je za takve uvjete premalo jer ti ljudi proživljavaju svašta"

Sindikalci prosvjed najavljuju sutra u 6,30 sati ispred Uprave Zagrebačkih cesta (Donje Svetice 48) te zatim ispred Zagrebačkog holdinga i Gradske uprave. Najavili su da će ih na razgovor primiti predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i gradonačelnik Milan Bandić.

Dario Rastovčan, glavni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske u Zagrebačkim cestama, pozvao je radnike da na prosvjedu pokažu Gradu i Holdingu, kojima su dopisi upućeni bezbroj puta, da radnici pate zbog Gospočićeve politike.

>> Bandić oporbi: Molim vas k'o Jezuša Kristuša da nam ne otežavate posao

'Kucnuo je čas da sami odlučite o svojoj sudbini u iduće četiri restrukturirajuće godine Zagrebačkih cesta. Tko će nam krojiti sudbinu u tom razdoblju kao direktor vrlo je bitno, jer će nam on skrojiti budućnost i sudbinu na duže vrijeme", istaknuo je Rastovčan u pozivu na prosvjed.

Sindikalci optužuju Gospočića za tzv. uhljebljivanje politički podobnih kadrova koji su nestručni a bahati, koji podcjenjuju znanje i iskustvo radnika, te ih vrijeđaju i ponižavaju.

U Upravi Zagrebačkog holdinga za najavljeni prosvjed kažu da je to legitimno pravo svakog sindikata, ali se ograđuju od špekulacija o tome tko će biti imenovan za direktora jer natječajni postupak ni za jednu podružnicu i trgovačko društvo u vlasništvu Grada još nije završen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene