Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra na dnevnom redu

Raspravu inicirao hrvatski zastupnik: U EU parlamentu rasprava o međudržavnim posvojenjima

Aktualno Galerija Predrag Fred Matić, zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić, zastupnik u Europskom parlamentu Foto: DNEVNIK.hr Ladislav Ilčić, zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić, zastupnik u Europskom parlamentu Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija - 2 Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija - 1 Galerija 1/4 >>
U srijedu će se u Europskom parlamentu raspravljati o međudržavnim posvojenjima, a koja se odnose na države koje nisu potpisnice Haške konvencije poput Demokratske Republike Kongo.

Na dnevni red uvrštena je izjava Europske komisije o prekograničnim posvojenjima i potrebi veće transparentnosti te snažnije međunarodne suradnje. Raspravu je inicirao hrvatski zastupnik Ladislav Ilčić.

Pročitajte i ovo Goran Grlić Radman I O VELEPOSLANIKU Ministar Grlić Radman o uhićenim Hrvatima u Zambiji: "Preduvjeti su slični prvima, sve što će uslijediti znat ćemo uskoro"

"Moramo naći dobar balans između zaštite posvojitelja i legalnog posvajanja i zaštita djece od trgovine djece i zato je ova točka na dnevnom redu nećemo se baviti ideološkim pitanjima koje spadaju na države članice tko bi i kako posvojio to države članice prema EU zakonu trebaju same odlučiti ali mi smo tu da pokušamo ostvariti bolju međunarodnu suradnju", rekao je Ladislav Ilčić, zastupnik u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Posvojitelji nisu izašli pred sud - 3 Zakazano sljedeće ročište Hrvati će se braniti sa slobode: Objavljena tri uvjeta koja moraju ispuniti

Pročitajte i ovo Slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji Kada će na slobodu? Slučaj Hrvata u Zambiji pokazao nesnalaženje hrvatskih institucija: "Oni se sami među sobom nisu usuglasili"

"Naravno, nismo upućeni u sve pojedinosti vjerojatno takvih slučajeva ima s pripadnicima drugih zemalja članica koje to čine u inozemstvu i nije loše da se o tome raspravlja. Naravno, na jednoj visokoj razini gdje se poštuju prije svega ljudska prava gdje se poštuje diskrecija ljudi", rekao je Predrag Fred Matić, zastupnik u Europskom parlamentu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene