Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenske (ne)prilike

VIDEO U petak sunčano i vruće, a od subote ponovno - kiša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danju će u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji biti djelomice sunčano uz postupno naoblačenje prema kraju dana.

S obzirom na katastrofalne poplave, koje je potaknula prečesta i preobilna kiša, prošlo je već četiri dana njezine odsutnosti, a tom se nizu može i pribrojiti sutrašnji koji će biti iznimno sunčan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

VIDEO Povlači se voda iz županjske Posavine

No već u subotu nas očekuju oblaci i nova kiša koja neće biti prejaka, no valja ipak upozoriti na promjenjivije vrijeme u sljedećem tjednu, s povremenom kišom.

Tijekom dana nad naše će prostore stići fronta vlažnog i nestabilnog oceanskog zraka, koja će se premještati pod utjecajem ciklonskog vrtloga u jugozapadnoj Europi.

Jutro će u Slavoniji biti vedro s mjestimičnom maglicom u blizini rijeka. Na Jadranu i u zapadnim kopnenim krjevima umjereno će se naoblačiti. Pritom će na kopnu zapuhati slab jugozapadnjak, a na moru zapuhati slabo jugo.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji biti djelomice sunčano uz postupno naoblačenje prema kraju dana. Na zapadu je ponegdje moguća grmljavina, a možda i pokoji pljusak. Zapuhat će umjeren vjetar, na zapadu jugozapadnjak, a u Slavoniji jugoistočnjak. Najviša popodnevna temperatura biti će od 27 do 30 celzijevih stupnjeva.

U Istri i na Kvarneru tijekom dana biti će znatno oblačno, a popodne, navečer i u noći padat će kiša, pljuskovi i grmljavina mjestimice. Puhat će umjereno jugo. U Gorskom kotaru i Lici također promjenivo oblačno s mjestimičnom grmljavinom i kišom u drugom dijelu dana, uz umjeren jugozapadnjak.

I sljedećeg tjedna vrijeme nam sprema iznenađenje!

U Dalmaciji s početkom dana biti će sunčano, a zatim slijedi umjereno naoblačenje. Zapuhat će umjereno jugo. Temperatura otprilike kao i proteklih dana ili malo viša, pri čem će najtoplije biti u Zagori.

Kopnenu Hrvatsku u subotu očekuje promjenjivo oblačno s povremenom kišom pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u noći i prije podne, uz malo zahladnjenje. U nedjelju djelomice sunčano, ali uz popodnevne pljuskove mjestimice. Ni u ponedjeljak neće biti posve stabilno vrijeme.

Na Jadranu je u subotu biti mjestimične nevere uz malo osvježenje. U nedjelju pretežito sunčano. Nakon subotnjih južnih vjetrova, u nedjelju zapadnjak. U ponedjeljak toplije, uz umjereno naoblačenje i jugo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene