Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela raditi stručna skupina za otkrivanje uzroka kornatske tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interdisciplinarna stručna skupina, koja je od Ministarstva unutarnjih poslova dobila zadaću da utvrdi uzroke požara i stradanja vatrogasaca na otoku Kornatu, odredila je metode rada i razdijelila posao na nekoliko područja važnih za oslikavanje pravog stanja.

Stručna skupina, sastavljena od 30-ak stručnjaka s raznih područja, nastojat će utvrditi sve što se događalo u vezi s požarom, od početka njegova nastanka do spašavanja stradalih vatrogasaca, rekao je Branko Smrekar, voditelj skupine i ravnatelj Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva tuga Užasna tragedija: Djevojčica je kopala rupu na plaži, a onda se pijesak srušio na nju Australska obala - ilustracija Velika tragedija Četiri člana obitelji utopila se u Australiji: Sumnja se da je kobna bila jaka morska struja

Jučer je, na prvom sastanku, stručna skupina razdijelila posao na područja važna za oslikavanje pravog stanja, poput termodinamičkog prikaza događaja na mjestu stradanja vatrogasaca, upravljanja i zapovijedanja, zaštitne obuće i odjeće, sustava veza, uzroka požara, načina ozljeđivanja, uzroka smrti te spašavanja i medicinske skrbi.

Smrekar je rekao da bi oslikavanje događaja moglo potrajati i
nekoliko mjeseci. Dodao je da će stručna skupina, kad završi rad, izvijestiti Vijeće za nacionalnu sigurnost (VNS).

"Nastojat ćemo da to bude što prije gotovo, ali nam je važno da vrijeme ne utječe na rezultate rada", rekao je Smrekar.

Pri gašenju požara na Kornatu 30. kolovoza poginula su šestorica vatrogasaca, od posljedica opeklina naknadno su preminula još petorica, a dvojica koja se liječe u bolnici u Splitu još su životno ugrožena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene