Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nedjelju u 3 sata ujutro satovi se pomiču jedan sat unatrag i time završava ljetno, a počinje zimsko računanje vremena.


Sukladno Uredbi o računanju vremena u 2013. godini, ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 27. listopada, točno u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Tada će početi zimsko računanje vremena.

Vezani članci Pomicanje sata unazad (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Na zaboravite! Večeras pomičemo sat unazad, možda i posljednji put Sat (Foto: Getty Images) I vas se pita: Što mislite o pomicanju sata možete odgovoriti u upitniku Europske komisije

U razdoblju zimskog računanja vremena po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama obvezno je i tijekom vožnje danju imati upaljena svjetla.

>> Snijeg u Srbiji! A kakvo nas vrijeme čeka u Hrvatskoj?

Zbog prelaska na zimsko računanje vremena, vlakovi koji u to vrijeme voze na HŽ-ovim prugama bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima u kojima se zateknu sukladno voznom redu. Riječ je o paru noćnih vlakova na relaciji Zagreb-Split i obratno te po jednom vlaku na relaciji Vinkovci-Novska, Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb, navode iz HŽ Infrastrukture. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook