Završava najluđe razdoblje u godini, razdoblje fašnika. Ako već niste vrijeme je da prošećete svoje kostime.


Posljednji je dan najluđeg razdoblja u godini, razdoblja karnevala, maškara, fašnika, poklada... Stoga vas pozivamo da nam šaljete fotografije svojih najluđih kostima koje ste prošetali po ulicama svog grada.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević Pavičić Vukičević preuzela zagrebački Stožer, opozvala odluku o obveznim maskama na otvorenom: "Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana" Prosvjed protiv mjera Nacionalnog stožera 20.3.2021. U Zagrebu još jedan prosvjed protiv epidemioloških mjera: Prosvjedna povorka ide pred Ministarstvo obrazovanja

Završava i Samoborski Fašnik, jedan je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj, a Fiškal, Sudec, Sraka i Princ Fašnik svoje će kostime morati pospremiti do iduće godine.

>> Fašničko ludilo: Šaljite nam fotografije svojih maski!

Nešto južnije, u Rijeci, također završava jedan od najpoznatijih europskih karnevalskih slavlja. U sklopu riječkog karnevala ulicama tog grada prodefiliralo je nekoliko tisuća maškara.

Osim ovih, nama bližih karnevalskih zabava, nipošto ne smijemo zaboraviti i na najveći svjetski karneval, onaj u Rio de Janeiru čiji su najveći adut golišave plesačice sambe. Na njemu se okupilo na desetke tisuća ljudi koji su u šarenoj povorci krasili ulice ovog brazilskog grada.

Šaljite nam fotografije svojih najluđih karnevalskih kostima na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook