Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sutra će se održati izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina na razini županija, općina i gradova Republike Hrvatske.


Pripadnici 14 nacionalnih manjina birat će svoja vijeća u 20
županija, 57 gradova i 68 općina.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Poduzima se sve da se riješe problemi Roma Slavonskog Broda' Slika nije dostupna 'Srbija će sudjelovati u obnovi Vukovara'

Predstavnike u jedinicama lokalne i područne samouprave birat će 18 manjina, i to za 18 županija, 44 grada i 39 općina.

Pravo glasa na sutrašnjim izborima ima ukupno 392.845 birača, koji će moći glasovati na 844 biračka mjesta, izvijestilo je danas na konferenciji za novinare Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati.

Sinoć u ponoć počela je izborna šutnja, koja će trajati do zatvaranja birališta, sutra u 19 sati, a tijekom koje je zabranjena svaka izborna promidžba i objavljivanje procjena rezultata.

Budući da je Ustavni sud odbio žalbu na izborni postupak jednog od predlagatelja kandidata, uz imena kandidata na listama i biračkim listićima ni na ovim izborima neće biti navedeno tko ih je predložio.

Na sutrašnjim će izborima, iznimno, bošnjačka vijeća i predstavnike po prvi puta moći birati i građani koji su u biračkim popisima upisani kao Muslimani.

Državno izborno povjerenstvo i danas je pozvalo pripadnike
nacionalnih manjina da se odazovu na izbore.