Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudbeno vijeće odlučilo

Sutkinja Žužić oslobođena odgovornosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno sudbeno vijeće odlučilo je danas da sutkinja Vesna Žužić, koja je vodila sudski spor povezan s tvrtkom njezinog supruga, nije odgovorna.

U radu sutkinje Vesne Žužić nema elemenata za stegovnu odgovornost, odnosno, ne nalaze se elementi koji bi govorili da je sutkinja Žužić u sukobu interesa te stoga ne bi trebala biti kažnjena, odluka je Državnog sudbenog vijeća. Sutkinja Žužić izjavila je kako je i očekivala takvu odluku. 'Zadovoljna sam zaključkom Državnog sudbenog vijeća, Ja u slučaju nisam sudila svojem suprugu nego stranci u postupku, dakle Poljoprivrednoj zajednici d.o.o.', rekla je sutkinja Vesna Žužić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Zvonko Bede ispitan je Odvjetnici Zvonka Bede: "Ne postoji niti jedan element za bilo kakvo daljnje postupanje"

>> Razriješena predsjednica suda zbog slučaja Žužić

 DSV je protiv sutkinje Žužić vodio stegovni postupak od listopada prošle godine kad su mediji objavili da joj je dodijeljeno vođenje sudskog spora povezana s Poljoprivrednom stanicom d.o.o., koje je član uprave i direktor njezin suprug poduzetnik Željko Žužić. Općinsko državno odvjetništvo je naime tražilo njezino izuzeće zbog sukoba interesa, no obnašateljica dužnosti predsjednice velikogoričkoga suda Irena Kvaternik to je odbila s obrazloženjem kako je utvrđeno da spomenuta stanica nije stranka u sporu koji je vodila sutkinja Žužić.

Zato je ministar pravosuđa Ivan Šimonović smijenio Irenu Kvaternik, a predsjednik Županijskog suda u Velikoj Gorici Vitomir Boić zatražio od DSV-a razrješenje sutkinje Žužić jer je naštetila ugledu suda i sudačkoj dužnosti. U nastavku današnje sjednice DSV odlučuje o stegovnoj odgovornosti još jedne općinske sutkinje te o imenovanju suca Građanskog odjela Vrhovnog suda za koje se natječu tri kandidatice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene