Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Šalje se poruka'

Razriješena predsjednica suda zbog slučaja Žužić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog propusta u tzv. slučaju Žužić danas je razriješena vršiteljica dužnosti predsjednice Općinskog suda u Velikoj Gorici Irena Kvaternik, dok će o mogućoj stegovnoj odgovornosti sutkinje Vesne Žužić, koja je vodila sudski spor povezan s tvrtkom njenog supruga, na zahtjev sudskih tijela odlučivati Državno sudbeno vijeće.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović danas je razriješio Irenu Kvaternik i na njeno mjesto imenovao Ivanku Ropuš, no, pritom protiv bivše v.d. predsjednice suda nije pokrenuo stegovni postupak jer je, nakon prikupljanja podataka i razgovora s njom, zaključio kako se nije radilo o zloj namjeri već o nepažnji. ‘Sutkinja Kvaternik razriješena je dužnosti zbog nedovoljne pažnje prilikom odlučivanja o zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva za izuzećem sutkinje Žužić’, priopćila je glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sudbeno vijeće odlučilo Sutkinja Žužić oslobođena odgovornosti Slika nije dostupna Velika Gorica Željku Žužiću u sporu sudi vlastita supruga?

'Šalje se jasna poruka'

Dodala je da je u vezi sa sutkinjom Žužić ministar zaključio da nema razloga za njegovo postupanje, jer je obaviješten da će stegovni postupak protiv sutkinje biti pokrenut od strane sudskih organa pa će konačnu odluku o njenoj stegovnoj odgovornosti donijeti Državno sudbeno vijeće. ‘Oštrim reagiranjem pravosuđa šalje se jasna poruka predsjednicima sudova, sucima, ali i svima ostalima u državi o potrebi izbjegavanja sukoba interesa’, ističe se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

>> Šimonović zatražio istragu u 'slučaju Žužić'

Mediji su prošlog tjedna otkrili da je sutkinji Žužić dodijeljeno vođenje sudskog spora povezanog s Poljoprivrednom stanicom d.o.o., čiji je član Uprave i direktor njen suprug poduzetnik Željko Žužić. Općinsko državno odvjetništvo tražilo je izuzeće sutkinje Žužić zbog sukoba interesa, no v.d. predsjednice suda je to odbila. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene