Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suspendiran svećenik priveden zbog bluda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije priopćio je da je župnik, koji je jučer priveden zbog sumnje za blud nad dvojicom malodobnika, razriješen službe za vrijeme trajanja istrage.

'Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije odlučno osuđuje svako nedolično vladanje i čine, poglavito one koji se mogu shvatiti u smislu zlostavljanja ili iskorištavanja djece. O tom slučaju za sada ništa ne možemo suditi, nego s povjerenjem očekujemo cjelovite rezultate saslušanja i daljnje istrage. S obzirom na to da se sudska istraga nastavlja, Ordinarijat je razriješio župnika Antu Karoglana dosadašnje službe', navodi Ordinarijat.

Pročitajte i ovo Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo

U izjavi se kaže kako je Ordinarijat obaviješten iz policije da je
'našeg svećenika Antu Karoglana, župnika u Ostrvici (Omiško zaleđe), optužio 17-godišnji mladić za nedolično dodirivanje'.

'Svi smo u Nadbiskupiji iznenađeni tim optužbama jer do sada protiv tog svećenika nije bilo nikakvih prijava te naravi. Poznato nam je da je imao nesuglasica s nekim obiteljima zbog odbijanja obreda koji su bili traženi', piše u izjavi. 

>> Omiški svećenik priveden zbog pedofilije

Policija je danas izvijestila kako je utvrđena osnovana sumnja da je 62-godišnjak počinio dva kažnjiva djela bluda na štetu dvojice malodobnika od početka rujna 2004. do kraja lipnja 2006. zbog čega je jučer sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene