Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve vijesti dobiva iz medija

Supruga hrvatskog pomorca nema snage govoriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovore traže i obitelji 228 poginulih putnika i članova posade. Među njima i najbliži Zorana Markovića.

Što se zapravo događalo u posljednjim minutama leta zrakoplova kojim se pomorac Zoran Marković vraćao kući sa strepnjom se osluškuje u njegovoj rodnom domu u Grižanama. Supruga Dalia još nema snage govoriti, a sve vijesti dobiva iz medija. Isto zanima i obitelji žrtava koje prate potragu u brazilskom Recifeu. 'Želimo zrakoplov, želimo tijela da u miru pokopamo voljene. Učinite nešto čim je brže moguće, prošlo je već gotovo tjedan dana i još ništa', rekla je Thuane Rocha. Drugačije smatraju istražitelji, iako se pokazalo da pronađeni ostaci ne pripadaju Air Franceovom zrakoplovu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istočno od roga Afrike Otet brod na kojemu je možda i hrvatski pomorac Slika nije dostupna Svi su taoci na sigurnom U vojnoj akciji spašen hrvatski pomorac

>> Pronađena tijela iz nestalog zrakoplova Ar Francea

'Imamo podatke o području i što se ondje događalo. Uočena su zrakoplovna sjedala. Sada ih moramo pronaći', rekao je Ramon Cardoso, brigadir brazilskog zrakoplovstva. Postoji i zapis kontrole leta. U svega četiri minute uređaji iz zrakoplova odašilju čak 24 poruke. Sve počinje problemima na elektronskom sustavu. Između ostalog i na auto pilotu, koji potom pilot isključuje. Otkazuje sustav za nadzor brzine i smjera. Pilot ostaje i bez kontrole nad glavnim računalom što mu onemogućuje upravljanje krilima. Počinje poniranje, pa zadnja poruka javlja gubitak pritiska u kabini. Zrakoplov nestaje s radara.

>> Pronađena tijela iz nestalog zrakopova Air Francea

>> Supruga i obitelj nadaju se dobrim vijestima

Zbog čega se sve to dogodilo, trebala bi otkriti crna kutija ili ostaci zrakoplova. Potraga je još uvijek bezuspješna unatoč nuklearnoj podmornici i avaksima francuske vojske. 'Za to može biti mnogo razloga. Ostaci su mogli otploviti ili potonuti. Možda pretražujemo krivo područje, stoga ga sada proširujemo', rekao je Vincent Debadie, rekao je pukovnik francuske vojske. Na ruku im ponovno ne ide ni vrijeme koje se u području pretpostavljenog pada ponovno pogoršava. Obitelji žrtava, među kojima je i Zoranova, čekaju svaku informaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene