Vatrogasci iz DVD-a Supetar su po prvi put u 66 godina išli u intervenciju na kopno (Foto: Facebook)
Vatrogasci iz DVD-a Supetar su po prvi put u 66 godina išli u intervenciju na kopno (Foto: Facebook)

Iako je većina objava na službenim stranicama vatrogasnih postrojbi na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko dana prilično dramatična, ipak se nađe i pokoja zanimljivost.


Na Facebooku je na stranici Vatrogasci Supetar u ponedjeljak osvanula i jedna zanimljivost. Ovo je naime prvi put da jedna njihova vatrogasna ekipa odlazi na kontinent u pomoć.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Brač: Dječaku u ruci eksplodirala petarda i teško ga ozlijedila Požar u Velikoj Gorici (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Požar u Velikoj Gorici: Zapalila se napuštena zgrada bivšeg komunalnog poduzeća

"U 66-godišnjoj povijesti našeg Društva i njegove vatrogasne postrojbe današnji dan zauzet će posebno mjesto kao dan kad je prvi put jedna naša vatrogasna ekipa krenula na kontinent u pomoć svojoj braći na kopnu. Gasni vlak čine 1ZV i 1AC. Vatrogasci koje je zapala ova teška i odgovorna dužnost su Jere, Ante, Ivor i Hrvoje, a vodi ih zamjenik zapovjednika Frane. Momci naše misli i molitve su s vama... Drž'te se i tornajte se nase šta pri!", napisali su u objavi na Facebooku. 

A nakon što su odradili posao, u utorak su stavili i fotografiju povratka s cjelodnevne i cjelonoćne smjene.

"Povratak džedaja – Prva vatrogasna dislokacija na kopno u povijesti bračkog vatrogastva se vratila doma živa i zdrava. Neka ostane zapisano da su je činili, s lijeva na desno: Jerko Fabjanović, Ivor Zlatar, Hrvoje Arapović, Ante Granić i zapovjednik Frane Mladineo. Kacige do poda momci!", stoji u objavi.