Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je većina objava na službenim stranicama vatrogasnih postrojbi na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko dana prilično dramatična, ipak se nađe i pokoja zanimljivost.


Na Facebooku je na stranici Vatrogasci Supetar u ponedjeljak osvanula i jedna zanimljivost. Ovo je naime prvi put da jedna njihova vatrogasna ekipa odlazi na kontinent u pomoć.

Vezani članci Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Kuščević pomogao mladiću odgovornom za incident na Braču: "Pomažem svim hrvatskim državljanima" Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Vatrogasac koji je napadnut u Supetru: ''Njih 20 se zaletjelo prema nama vičući 'Di su Srbi?'. Tukli su nas deset minuta"

"U 66-godišnjoj povijesti našeg Društva i njegove vatrogasne postrojbe današnji dan zauzet će posebno mjesto kao dan kad je prvi put jedna naša vatrogasna ekipa krenula na kontinent u pomoć svojoj braći na kopnu. Gasni vlak čine 1ZV i 1AC. Vatrogasci koje je zapala ova teška i odgovorna dužnost su Jere, Ante, Ivor i Hrvoje, a vodi ih zamjenik zapovjednika Frane. Momci naše misli i molitve su s vama... Drž'te se i tornajte se nase šta pri!", napisali su u objavi na Facebooku. 

A nakon što su odradili posao, u utorak su stavili i fotografiju povratka s cjelodnevne i cjelonoćne smjene.

"Povratak džedaja – Prva vatrogasna dislokacija na kopno u povijesti bračkog vatrogastva se vratila doma živa i zdrava. Neka ostane zapisano da su je činili, s lijeva na desno: Jerko Fabjanović, Ivor Zlatar, Hrvoje Arapović, Ante Granić i zapovjednik Frane Mladineo. Kacige do poda momci!", stoji u objavi.