Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nego ikad do sada

Želite raditi u ovom raju? Traži se 600 radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 600 sezonskih radnika traži hotelska grupacija Sunčani Hvar - što je više nego ikad do sada. Konobari, kuhari, recepcionari, neka su od najtraženijih zanimanja. Toliko željeni posao neki su već danas i dobili.

Gužva u splitskom zavodu za zapošljavanje. Svi žele raditi na Hvaru, no prije posla ide razgovor. Marina se prijavila za rad u rezervaciji. "Dobro je prošao razgovor, pa dobila sam posao očekujem jedno novo iskustvo koje će mi pomoći da se dalje razvijam u karijeri", kaže.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proricanje sudbine Poslodavci krenuli dalje od životopisa: Za odluku o zapošljavanju potrebna je i potvrda gatara i feng shui majstora Alen Mrvac, Moj Posao Dugo je bilo na vrhu Donedavno najtraženije zanimanje više nije toliko traženo: "Došlo je do pada broja oglasa za 30 posto"

Predstavnici Sunčanog Hvara obavili su preko tisuću razgovora za sezonske poslove ovog ljeta. Prijava je bilo znatno više. Potrebe u ovoj hotelskoj grupaciji nikad nisu bile veće.

"Obzirom da se poslovanje širi i obzirom da smo u procesu renoviranja i potpunog rekonstruiranja jednog od hotela tako da potrebe sa prošlogodišnjih 530 sezonskih radnika sada su na broju 600", kaže Blaženka Tomičić iz Sunčanog Hvara.

Radnicima, kažu, nude smještaj i hranu, ali i edukaciju.

U Hrvatskoj je prošle godine bilo zaposleno preko 40 tisuća sezonaca.

"2015. smo imali povećanje za 8,8 posto. prema ovim natječajima koji su već oglašeni, prema povećanju zapošljavanja, vjerujemo da će sezona povući u rad još više sezonaca nego što je bilo 2015.", ističe Žana Gustić iz HZZ-a Split.

Mnogi se nadaju da će ostati raditi i nakon sezone. Jer stalni posao je želja svima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene