Čak 600 sezonskih radnika traži hotelska grupacija Sunčani Hvar - što je više nego ikad do sada. Konobari, kuhari, recepcionari, neka su od najtraženijih zanimanja. Toliko željeni posao neki su već danas i dobili.


Gužva u splitskom zavodu za zapošljavanje. Svi žele raditi na Hvaru, no prije posla ide razgovor. Marina se prijavila za rad u rezervaciji. "Dobro je prošao razgovor, pa dobila sam posao očekujem jedno novo iskustvo koje će mi pomoći da se dalje razvijam u karijeri", kaže.

Vezani članci Grupacija hotela Sunčani Hvar d.d. U Sunčani Hvar stigla inspekcija nakon razbolijevanja 14 radnika: Otkriveno zbog čega su povraćali i imali proljev Želučane tegobe, ilustracija (Foto: Getty Images) Pokvarena hrana u hotelu? Javio nam se zaposlenik Sunčanog Hvara: ''U doručku sam našao crva''

Predstavnici Sunčanog Hvara obavili su preko tisuću razgovora za sezonske poslove ovog ljeta. Prijava je bilo znatno više. Potrebe u ovoj hotelskoj grupaciji nikad nisu bile veće.

"Obzirom da se poslovanje širi i obzirom da smo u procesu renoviranja i potpunog rekonstruiranja jednog od hotela tako da potrebe sa prošlogodišnjih 530 sezonskih radnika sada su na broju 600", kaže Blaženka Tomičić iz Sunčanog Hvara.

Radnicima, kažu, nude smještaj i hranu, ali i edukaciju.

U Hrvatskoj je prošle godine bilo zaposleno preko 40 tisuća sezonaca.

"2015. smo imali povećanje za 8,8 posto. prema ovim natječajima koji su već oglašeni, prema povećanju zapošljavanja, vjerujemo da će sezona povući u rad još više sezonaca nego što je bilo 2015.", ističe Žana Gustić iz HZZ-a Split.

Mnogi se nadaju da će ostati raditi i nakon sezone. Jer stalni posao je želja svima.