Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije 84 godine rođena je hrvatska književnica Sunčana Škrinjarić, a njezinog datuma rođenja sjetio se i Google.


Google Doodle danas obilježava 84. godišnjicu rođenja Sunčane Škrinjarić.

Vezani članci Obljetnica katastrofe u Bhopalu (Foto: AFP) Najveća svjetska katastrofa za koju vjerojatno nikad niste čuli: "Želimo još jednu eksploziju, da nam skrati muke..." Valentina Reković (Foto: Dnevnik.hr) Godinu dana prosvjeda protiv vlasti u Srbiji: "Nažalost morala je pasti krv da se ljudi osvijeste u kakvoj državi žive"

Hrvatska književnica rođena na današnji dan 1931. godine preminula je 22. travnja 2004.

Google Hrvatima čestitao Dan neovisnosti

Dobitnica je nagrade za književnost 'Grigor Vitez', kao i nagrade 'Ivana Brlić-Mažuranić'. Među djelima koje je napisala ističu se Kaktus bajke, Pisac i vrijeme, Slikar u šumi...

Sunčana Škrinjarić napisala je i scenarij za prvi hrvatski drugometražni crtani film 'Čudesna šuma'.

Njezina knjiga 'Ulica predaka' predstavljala je Hrvatsku na Međunarodnoj izložbi “Mir, sloboda i tolerancija” u Münchenu.

Djela Sunčane Škrinjarić prevedena su na litavski, mađarski, slovenski i druge jezike. Godine 1999. bila je nominirana za najprestižniju svjetsku nagradu za književnost za djecu i mlade “Hans Christian Andersen”.

Svijet Sunčane Škrinjarić mogli bismo označiti poetskom bajkom, u kojoj slobodno djeluju ljudi, stvari i pojave. Svijet je to kojemu je granice odredila pjesnička mašta, a pokrenula drevna mudrost bajki.

Umrla je u 73. godini života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook