Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije 84 godine rođena je hrvatska književnica Sunčana Škrinjarić, a njezinog datuma rođenja sjetio se i Google.


Google Doodle danas obilježava 84. godišnjicu rođenja Sunčane Škrinjarić.

Vezani članci Janko Popović Volarić (Foto: Dnevnik.hr) Ekipa "Plesa sa zvijezdama" priredila iznenađenje Janku Popoviću Volariću: Nije mogao sakriti oduševljenje! Ivan Rakitić, Raquel (Foto: Instagram) Opasan dekolte Rakitićeve Raquel za njegov rođendan, nogometaš ne skriva koliko je ponosan na svoju ljepoticu

Hrvatska književnica rođena na današnji dan 1931. godine preminula je 22. travnja 2004.

Google Hrvatima čestitao Dan neovisnosti

Dobitnica je nagrade za književnost 'Grigor Vitez', kao i nagrade 'Ivana Brlić-Mažuranić'. Među djelima koje je napisala ističu se Kaktus bajke, Pisac i vrijeme, Slikar u šumi...

Sunčana Škrinjarić napisala je i scenarij za prvi hrvatski drugometražni crtani film 'Čudesna šuma'.

Njezina knjiga 'Ulica predaka' predstavljala je Hrvatsku na Međunarodnoj izložbi “Mir, sloboda i tolerancija” u Münchenu.

Djela Sunčane Škrinjarić prevedena su na litavski, mađarski, slovenski i druge jezike. Godine 1999. bila je nominirana za najprestižniju svjetsku nagradu za književnost za djecu i mlade “Hans Christian Andersen”.

Svijet Sunčane Škrinjarić mogli bismo označiti poetskom bajkom, u kojoj slobodno djeluju ljudi, stvari i pojave. Svijet je to kojemu je granice odredila pjesnička mašta, a pokrenula drevna mudrost bajki.

Umrla je u 73. godini života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook