Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio predsjednik NO

Glavni ravnatelj policije u sukobu interesa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog toga što je bio predsjednik Nadzornog odbora Agencije za komercijalnu djelatnost, glavnog ravnatelja policije Vladu Dominića sumnjiči se za sukob interesa.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenut će postupak utvrđivanja mogućeg sukoba interesa glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića jer je do lipnja ove godine bio predsjednik Nadzornog odbora Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o., koja, uz ostalo, proizvodi biometrijske putovnice.

Pročitajte i ovo Eric Dupond-Moretti - 1 Optužbe za sukob interesa FOTO/VIDEO Počelo suđenje bez presedana: Ministar pravosuđa pred sudom jer je maltretirao suce s kojima se sukobljavao dok je bio odvjetnik, a to je tek dio šire priče Slika nije dostupna Je li u sukobu interesa? Sabo: Mislio sam da su mi tvrtku izbrisali iz sudskog registra

Dominić, koji od 27. lipnja 2012. obnaša dužnost glavnog ravnatelja policije, istodobno je od svibnja 2012. do lipnja 2013. bio predsjednik Nadzornog odbora Agencije za komercijalnu djelatnost.

>> Protiv Pupovca pokrenut postupak o sukobu interesa

Postoji sumnja da je Dominić time prekršio zakonsku odredbu da "dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava", te je Povjerenstvo na današnjoj sjednici donijelo odluku o pokretanju postupka utvrđivanja sukoba interesa u slučaju glavnog ravnatelja policije.

Isti postupak pokrenut će se i za načelnika općine Gornja Stubica Jasmina Krizmanića (HNS). Krizmanić, dojučerašnji pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, danas je zaposlen kao savjetnik uprave tvrtke Hrvatske autoceste-Održavanje i naplata cestarine, a za to savjetničko mjesto, po pisanju medija, dobiva oko 15.000 kuna neto plaće.

Po odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa, dužnosnici u roku godine dana nakon prestanka dužnosti ne smiju prihvatiti imenovanje ili stupiti u radni odnos u tvrtki koja je bila u poslovnom odnosu s tijelom u kojem su obnašali dužnost. Stoga je Povjerenstvo danas odlučilo pokrenuti postupak utvrđivanja mogućih poslovnih odnosa između tvrtke u kojoj Krizmanić danas radi te Ministarstva pomorstva, prometa i veza, u kojemu je obnašao dužnost pomoćnika ministra do kraja 2012. godine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene