Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Populizam u Saboru

Šuker: HAC nije ničija politička prćija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker poručio je u srijedu da Hrvatske autoceste (HAC) "nisu ničija politička prćija" te da nitko nema pravo prijetiti hrvatskim umirovljenicima kako neće dobiti ionako jadne i bijedne mirovine.

"Sve je to samo zato što netko nije bio u stanju provesti strukturne reforme, a mirovine, plaće i hrvatski proračun nemaju nikakve veze s pričom o HAC-u", rekao je Šuker u Saboru nakon stanke koju je zatražio zbog izjave ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića da neće biti novaca za isplatu mirovina i plaća ako se ne provede monetizacija autocesta po planu B.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Šuker navodi i da o toj temi ne bi ni razgovarali da je usvojen amandman HDZ-a na Zakon o koncesijama. Taj amandman je, ističe, išao za time da nikakve prodaje Hrvatskih autocesta, HEP-a ni bilo koje druge tvrtke ne može biti bez posebnog zakona koji će biti raspravljen Saboru.

MIP: Šeksovo mjesto u Saboru preuzima Kuduz

"Izjava ministra Siniše Hajdaša Dončića je, s jedne strane, uznemiravanje javnosti neistinama, a s druge strane pokušaj zastrašivanja i lomljenja otpora građana koji su tražili referendum o sudbini autocesta, kao i političkih oponenata koji su također iskazali protivljenje takvom modelu", ustvrdio je laburist Dragutin Lesar.

To je, po njegovoj ocjeni, zlouporaba dužnosti i autoriteta ministra i člana Vlade. "Slanje takvih poruka je neodgovorno, nedopustivo i neprihvatljivo. Svi bi mi u Hrvatskoj trebali biti taoci njegove sujete, arogancije i taštine koju iskazuje u svakom javnom nastupu kad tvrdi da je jedini i najpametniji znalac u gospodarenju autocestama", ustvrdio je Lesar.

"Isplata mirovina u Hrvatskoj bila je i prije Dončića, a biti će i nakon Dončića", zaključio je Laburist Dragutin Lesar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene