Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Ivane Hodak

Suđenje Šlogaru: Svjedoci se razilaze u iskazima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri svjedoka, tri različite priče, tako je to izgledalo na jutarnjem dijelu ročišta u suđenju Mladenu Šlogaru za ubojstvo Ivane Hodak.

Na drugom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu odvijalo se jutros suđenjeskitnici Mladenu Šlogaru koji je priznao ubojstvo Ivane Hodak, a svjedočili su policajci koji su pronašli pištolj kojim je počinjeno ubojstvo te Vlado Pošta kojem je sjenik gdje je pronađen pištolj kojim je ubijena mlada odvjetnička vježbenica Ivana Hodak, bio prepušten na korištenje. No tri svjedoka na sudu imala su tri različite priče.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva reakcija Ljerke Mintas Hodak 'Neka mu Bog pomogne da shvati kakvo je zlo napravio' Slika nije dostupna Podsjetnik na zločin Od beskućnika do osuđenika za ubojstvo

>> Šlogar - Osumnjičenik kao iz američkih filmova

Pošta tvrdi da je skitnicu prijavio policiji kada je otkrio da u njegovom sjeniku spava i ostavlja stvari. Policajci su na sjenik došli tek nakon trećeg poziva i Šlogara uhitili zbog sumnje da je provalnik. Policajac Srećko Martinić rekao je da je Šlogara odlučio uhititi, jer je kod njega pronašao više šteka cigareta, no detektiv Damir Rendulić u sjeniku je potom našao dvije vrećice, a tek kada ih je donio u postaju, otkrio je da je u jednoj od njih fascikl u kojem je skriven pištolj. Balističkim vještačenjem je utvrđeno da je upravo tim pištoljem ubijena Ivana Hodak.

Zbog brojnih proturječnosti u današnjim svjedočenjima sudac Ivan Turudić zakazao je za 13 sati očevid i rekonstrukciju u sjeniku u Zaprešiću. Glavna rasprava nastavit će se 26. listopada svjedočenjem majke ubijene djevojke, Ljerke Mintas Hodak, bivše ministrice i potpredsjednice vlade iz 90-ih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene