Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedok koji je otkrio Fimi mediju:

Mihanović: Sloković me tražila da suzim iskaz; Sloković: Lažete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu za Fimi mediju, svjedoči bivši direktor Zračne luke Zagreb Boško Matković i nekadašnji član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović.

Matković je na suđenju rekao da mu je HDZ-ov rizničar Mladen Barišić na sastanku u carini dao kuvertu s imenom i rekao da gospođica čije ime piše na kuverti (Ivana Akmadžić) mora u roku od 24 sata postati direktorica zračnog prometa, te da je to tražio tadašnji premijer Ivo Sanader. Matković kaže da je to odbio jer nije želio promovirati ljude koji nemaju kvalifikacije. Predložena gospođica je, naime, imala samo završen ekonomski fakultet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fimi media Odbačen Houdek kao svjedok Slika nije dostupna Suđenje ocu i mužu Mirjana, Petra i Bruna svjedočit će o podrijetlu imovine obitelji Sanader

Barišić mu je rekao da ga to ne zanima. Kada je Matković otišao na godišnji, Barišić ga je zvao i radio novi pritisak. Rekao je Matkoviću da će znati što slijedi. Nakon godišnjeg se Matković obratio tadašnjem ministru prometa Božidaru Kalmeti i tražio da ga zaštiti. Rekao mu je da ne može imenovati tu ženu jer bi moglo doći do problema s obzirom na to da nije bila kompetentna.

Kalmeta je obećao pomoći, ali na kraju je i sam Matkoviću rekao da postavi Akmadžić na traženo mjesto. Na kraju je bila direktorica polovice zračnog prometa, a Matković je smijenjen.

>> 'Kirin za Fimi mediju intervenirao kao ni za jednu drugu tvrtku'

Matković je na sudu ispričao da je, koliko ima saznanja, Ivana Akmadžić i dalje direktorica. Osim toga, nagasio je da mu Sanader direktno nikada nije naredio njezino imenovanje, iako su pričali osobno, već mu je Barišić rekao da je to nalog Sanadera.

Nakon Matkovića, svjedočio je Damir Mihanović koji je prvi javno progovrio o aferi Fimi Meda. Na sudu je rekao da je u Banskim dvorima u travnju 2007. godine održan sastanak Sanadera s direktorima državnih poduzeća. Na tom je sastanku tadašnji premijer rekao da će ih zvati Mladen Barišić.

Mihanović je optužio Sanaderovu odvjetnicu Jadranku Sloković da ga je tražila da suzi iskaz kad bude u sudnici. Ona je to nazvala notornom laži. Nakon toga se Mihanović, posvjedočio je, sastao s Barišićem u carini, gdje mu je rizničar dao posjetnicu s imenom Nevenke Jurak te kazao: 'Bio si kod Sanadera na sastanku, sve si čuo. Neka to bude riješeno'. Kasnije se sastao s Nevenkom Jurak koja mu je prezentirala svoje usluge.

'Jesi li nesposoban ili lijen obaviti to kako treba', Mihanović kaže da ga je upitao Barišić nakon što nije sklopio posao s Fimi Medijom. Dodaje da se odlučio požaliti premijeru koji mu je kazao da nema vremena. Kasnije se, tvrdi Mihanović, prema Sanaderovom naputku sastao sa Marijom Zubovićem, a na sastanak je došao o Barišić. 'Rekao sam mu da će nas šef policije hapsiti za četiri godine na što je Barišić počeo govoriti da će Sanader vladati 20 godina, a da sam ja protiv Vlade'.

Zubović mu je rekao da napravi po savjesti. Nakon objavljenih natječaja Fimi medija ni jedan nije dobila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene